Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Acord între România – ONU privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate

07.12.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1011 din data de 29 noiembrie 2018, a fost publicat Acordul între Guvernul României și Organizația Națiunilor Unite privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate schimbate cu Biroul mediatorului stabilit în baza Rezoluției Consiliului de Securitate nr. 1.904(2009), din 15.06.2017.

Obiectul prezentului acord constă în asigurarea protecției informațiilor clasificate schimbate între părți sau entitățile juridice ale părților. Scopul schimbului de informații este de a sprijini Biroul mediatorului pentru Comitetul de sancțiuni împotriva ISIL (DA’ESH) și Al-Qaida în realizarea mandatului.

Prin informații clasificate vom înțelege orice fel de informații, indiferent de forma acestora, cărora li s-a atribuit un nivel de clasificare de către oricare dintre părți, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile în vederea asigurării protecției împotriva oricărui incident de securitate

Prin nivel de clasificare de securitate vom înțelege o categorie care, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, relevă importanța informațiilor clasificate și determină anumite restricții privind accesarea, măsurile de protecție și marcajele acestora.

Prin incident de securitate vom înțelege o acțiune sau omisiune contrară dispozițiilor legale aplicabile pentru fiecare parte, care are sau poate avea drept rezultat accesarea sau posibila accesare a informațiilor clasificate de către persoane neautorizate, dezvăluirea neautorizată, însușirea ilegală, deteriorarea, distrugerea sau pierderea informațiilor clasificate.

Părțile urmează să ia toate măsurile corespunzătoare în vederea asigurării protecției informațiilor clasificate transmise și va asigura controlul necesar al protecției.

Acordul prevede modalitatea de transmitere, multiplicare, traducere și distrugerea informațiilor, precum și modalitatea de tratare a incidentelor de securitate.

Pentru mai multe detalii a se vedea Acordul integral.

Intrarea în vigoare: 29 noiembrie 2018.

 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week