« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
 1 comentariu

CEDO. Magyar Jeti vs. Ungaria. Răspunderea pentru publicarea unui link spre o pagină web cu un conținut ilegal
07.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În data de 4 decembrie 2018 CEDO s-a pronunțat în cauza Magyar Jeti vs. Ungaria, reținând că răspândirea informațiilor prin intermediul unui link web este ea însăși întotdeauna un „conținut de gânduri”, însă, dacă acest lucru poate atrage răspunderea juridică a celui care a publicat link-ul, se ridică problema modului în care oamenii vor transmite informații în trilioane de pagini web existente astăzi și nenumărate pagini viitoare.

CEDO a apreciat că este prea împovărător și, în multe cazuri, imposibil, ca oamenii să se pronunțe cu privire la legalitatea fiecărei pagini web către care fac trimitere prin link, iar dacă o astfel de povară ar fi impusă în mod automat jurnaliștilor, printr-un regim de răspundere obiectivă, libertatea presei ar fi înăbușită.
Pentru a parafraza cuvintele lui Berners-Lee, hyperlink-urile sunt esențiale nu doar pentru revoluția digitală, ci și pentru prosperitatea noastră continuă – și chiar pentru libertatea noastră, a reținut CEDO.

 
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, CEDO, Cyberlaw, Drept civil, Internațional, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CEDO. Magyar Jeti vs. Ungaria. Răspunderea pentru publicarea unui link spre o pagină web cu un conținut ilegal”

  1. Imi aduc aminte de un articol din China cu privire la controlul cetatenilor prin recunoastere faciala si sistemul de puncte si rasplata pentru „cetatenii buni,” dar si penalizarea celor rai. Omenirea isi schimba sistemul si asa cum despotii vroiau controlul total, tot asa controlul informatiei de catre stat „ar trebui” sa fie solutia. Nu este. Poate ca solutia in Ungaria ar fi fost un pas mai mic. Defaimarea este diferita de raspandirea la defaimare prin trimiterea unui link. Cauza nu adreseaza invinuirea catre persoana care a defaimat. Simpla mentiune a unui dosar de crima pe situl Justitiei nu inseamna incitare la violenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD