Dreptul securităţii sociale

Ordinul pentru aprobarea criteriilor de înființare a oficiilor de asigurări de sănătate fără personalitate juridică
10.12.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content, Dreptul securitatii sociale, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1034 din data de 5 decembrie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 1548/2018 pentru aprobarea criteriilor de înființare a oficiilor de asigurări de sănătate fără personalitate juridică, la nivelul orașelor și al municipiilor, de către casele de asigurări de sănătate județene.

Responsabili de aducere la îndeplinire a prezentului ordin: Direcțiile de specialitate ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și casele de asigurări de sănătate județene.

Criteriile sunt prevăzute în cadrul anexei la prezentul Ordin, care prevede:

I. Casele de asigurări de sănătate județene pot înființa oficii de asigurări de sănătate fără personalitate juridică, la nivelul orașelor și al municipiilor, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor criterii:
1. Distanța dintre localitatea în care se înființează oficiul de asigurări de sănătate și localitatea de reședință a județului este mai mare de 50 de km și, respectiv, greu accesibilă.
2. Numărul de locuitori concentrat într-o anumită zonă conduce la o adresabilitate ridicată a persoanelor asigurate către casa de asigurări de sănătate.
3. Numărul de furnizori de servicii medicale aflați în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate, care își desfășoară activitatea într-o anumită zonă – concentrarea unui număr de furnizori de servicii medicale într-o anumită zonă, determină creșterea adresabilității persoanelor asigurate către casa de asigurări de sănătate.
4. La nivelul localității în care se propune înființarea de oficiu există organizate servicii ale altor instituții a căror activitate se află în strânsă legătură cu activitatea casei de asigurări de sănătate (administrații financiare, trezorerii etc.).
5. Există un număr mare de angajatori concentrat în localitatea în care se propune înființarea oficiului, care depun cereri de recuperare a indemnizațiilor de concediu medical, însoțite de certificatele de concediu medical, pentru salariații proprii, în vederea recuperării sumelor ocazionate cu plata acestora.
II. Oficiile de asigurări de sănătate se înființează cu încadrarea în: numărul maxim de posturi aprobate pentru casa de asigurări de sănătate județeană, sumele alocate cu destinația cheltuieli de personal și sumele pentru cheltuieli de administrare și funcționare.
III. Oficiile de asigurări de sănătate se înființează cu aprobarea consiliului de administrație al casei de asigurări de sănătate, cu informarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
IV. Casele de asigurări de sănătate județene care înființează oficii de asigurări de sănătate sunt obligate să își actualizeze statutele proprii.

Intrarea în vigoare: 5 decembrie 2018.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti