Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Proiect UNBR JUST ACCESS
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Decizia CCR nr. 685/2018 nu are incidenţă decât în ceea ce priveşte completele de 5 judecători, nu şi celelalte complete colegiale

12.12.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 11 decembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat următorul mesaj, potrivit unui comunicat:

În legătură cu unele afirmaţii lansate în spaţiul public referitoare la efectele ce ar decurge din interpretarea Deciziei Curţii Constituţionale nr. 685 din 7 noiembrie 2018 în privinţa altor complete decât completele de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă următoarele:

Decizia Curţii Constituţionale nr. 685/2018, prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, a vizat exclusiv situaţia completele de 5 judecători de la instanţa supremă.

Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii menţionează că decizia Curţii nu are incidenţă decât în ceea ce priveşte aceste complete, iar nu şi celelalte complete colegiale constituite la nivelul Înaltei Curţi de Casație și Justiție sau al celorlalte instanţe judecătorești, care nu au făcut obiectul analizei Curţii Constituţionale.

Astfel, compunerea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție şi de la celelalte instanţe, altele decât completele de 5 judecători, este reglementată prin alte dispoziţii legale din cuprinsul Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care nu prevăd desemnarea membrilor completului prin procedura tragerii la sorţi.”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.