Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul ASF privind locurile de tranzacționare
12.12.2018 | JURIDICE.ro


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1040 din data de 7 decembrie 2018, a fost publicat Regulamentul nr. 13/2018 privind locurile de tranzacționare.

Prezentul regulament stabilește norme cu privire la autorizarea, organizarea și funcționarea operatorilor de piață, piețelor reglementate, sistemelor multilaterale de tranzacționare (SMT), și sistemelor organizate de tranzacționare (SOT), în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, denumită în continuare Legea nr. 126/2018.

Deciziile cu privire la autorizarea sau retragerea autorizațiilor entităților menționate supra vor fi eliberate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în baza prevederilor prezentului regulament, în termen de maximum 6 luni de la înregistrarea dosarului complet al solicitantului, cu excepția cazului în care Legea nr. 126/2018, prevederile prezentului regulament sau reglementările europene emise în aplicarea Directivei 2014/65/UE stabilesc un alt termen.

Pentru a funcționa legal, un operator de piață are obligația să solicite A.S.F. autorizația de funcționare în vederea organizării și administrării piețelor reglementate de instrumente financiare (Anexa nr. 1).

Pentru a funcționa legal, un operator de piață are obligația să solicite A.S.F. autorizația de funcționare în vederea organizării și administrării piețelor reglementate de instrumente financiare

Regulamentul stabilește următoarele aspecte: autorizarea și retragerea autorizației operatorului de piață și a pieței reglementate; cerințe privind funcționarea operatorului de piață și a pieței reglementate; supravegherea operatorilor de piață; constituirea și funcționarea SMT și SOT; supravegherea SMT și SOT; modalitatea de înregistrare a instrumentelor financiare, etc.

Regulamentul conține și următoarele anexe:
1. Anexa nr. 1: Opis documente pentru autorizarea operatorului de piață;
2. Anexa nr. 2: Opis documente pentru autorizarea modificărilor în modul de organizare și funcționare a operatorului de piață;
3. Anexa nr. 3: Opis documente pentru autorizarea modificării capitalului social al operatorului de piață ca urmare a fuziunii/divizării;
4. Anexa nr. 4: Ghidul ESMA privind calibrarea sistemelor de tip întrerupător de circuit și publicarea întreruperilor tranzacționării în temeiul MiFID II.

Intrarea în vigoare: 7 decembrie 2018.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate