Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
7 comentarii

Noua conducere CSM 2019
12.12.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 12 decembrie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a ales noua conducere, pentru un mandat de un an, începând cu data de 7 ianuarie 2019, astfel:
– judecător Lia Savonea, în funcţia de preşedinte (majoritate: 13 voturi DA, 3 voturi NU, 2 voturi NULE, 1 abţinere: judecător Iulia Cristina Tarcea, preşedintele ICCJ);
– procuror Nicolae Andrei Solomon, în funcţia de vicepreşedinte (18 voturi DA, 1 vot NUL).

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 2)
:: Proiect de management Lia Savonea
:: Proiect de management Nicolae Andrei Solomon

Continuăm aceleaşi obiective începute încă din anul 2017, să asigurăm independenţa Justiţiei, să asigurăm o Justiţie mai funcţională, să rezolvăm chestiunile restante din Justiţie. Desigur, avem şi ceva probleme pe care trebuie să le rezolvăm – cu limitele libertăţii de exprimare şi cu încălcări ale legii – pe ici, pe colo. E cazul să separăm odată apele şi să demonstrăm că avem capacitate de autoreglare instituţională”, a declarat la CSM jud. Lia Savonea, noul preşedinte al instituţiei.

Apreciez că întregul Consiliu şi fosta conducere au făcut paşi importanţi pentru îmbunătăţirea comunicării în Consiliu şi în sistemul judiciar, dar şi în societate şi îmi asum să continui pe această direcţie. Pe colegii procurori doresc să îi asigur că voi milita în continuare pentru asigurarea independenţei lor operaţionale. De asemenea, printre principalele mele obiective vizez îmbunătăţirea imaginii Consiliului şi creşterea încrederii în sistemul judiciar”, a declarat, la rândul său, proc. Nicolae Solomon, vicepreşedintele nou ales.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti