Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul CSM de organizare și desfășurare a concursului pentru numirea în funcție a inspectorilor judiciari
12.12.2018 | JURIDICE.ro


În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1038 din data de 6 decembrie 2018, a fost publicat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru numirea în funcție a inspectorilor judiciari, din 04.12.2018.

Inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare sunt numiți în funcție de către inspectorul-șef, în urma unui concurs organizat de Inspecția Judiciară, care constă în susținerea unui interviu și a unei testări scrise, pentru un mandat de 3 ani.

Pot participa la concurs judecătorii și procurorii care au o vechime de cel puțin 10 ani în magistratură, care au funcționat cel puțin la tribunal sau parchet de pe lângă tribunal și au avut calificativul „foarte bine” la ultima evaluare.

Pentru organizarea și desfășurarea concursului se constituie următoarele comisii:
a) comisia de organizare a concursului, denumită în continuare comisia de organizare;
b) comisia de elaborare a subiectelor pentru testarea scrisă, denumită în continuare comisia pentru subiecte;
c) comisia de corectare a lucrărilor la testarea scrisă, denumită în continuare comisia de corectare;
d) comisia de soluționare a contestațiilor privind rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la concurs, precum și cel obținut la proba scrisă, denumită în continuare comisia pentru contestații;
e) comisia pentru interviu.

Comisia de organizare se compune din 5 membri, dintre care 2 sunt inspectori judiciari, iar 3 sunt, de regulă, consilieri juridici asimilați judecătorilor și procurorilor sau, în caz de imposibilitate, alt personal din aparatul propriu al Inspecției Judiciare. Atribuțiile acesteia se prevăd la art. 8.

Lista candidaților care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs se publică pe pagina de internet a Inspecției Judiciare în termen de 10 zile de la data expirării termenului de înscriere.

Regulamentul prevede în special modalitate de desfășurare a examinării. Nota finală a fiecărui candidat este suma notelor obținute la interviu și la testarea scrisă.

Toate documentele în legătură cu organizarea și desfășurarea concursului se păstrează într-o mapă specială, la arhiva Inspecției Judiciare.

Regulamentul conține următoarele anexe:
1. Anexa nr. 1: Formularul cererii tipizate de înscriere la concursul pentru numirea în funcția de inspector judiciar
2. Anexa nr. 2: Tabel – Conținutul raportului privind rezultatul verificărilor prealabile în cadrul concursului pentru numirea în funcția de inspector judiciar
3. Anexa nr. 3: Tabel Comisia pentru interviu – Grila de evaluare la interviu

Pentru mai multe detalii a se vedea Regulamentul integral.

Intrarea în vigoare: 6 decembrie 2018.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate