BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
Print Friendly, PDF & Email

Mugur Isarescu: Copiii şi tinerii sunt atât de conectaţi la internet, încât hârtia începe să devină pentru ei anacronică şi plictisitoare

13.12.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 12 decembrie 2018, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a avut un cuvânt de deschidere în cadrul conferinței „TAXEDU – Educaţia fiscală a tinerilor europeni prin mijloace digitale”, potrivit unui comunicat.

Mugur Isărescu:Nu cred că mai este cazul să discutăm despre cât de importantă este educaţia financiară, se poate spune chiar că este un subiect de mare actualitate. Acum câteva zile am avut, în cadrul unui proiect al nostru, Academica BNR, o întâlnire cu rectorii universităților partenere și tot despre educație financiară am vorbit. Dar dincolo de vorbe, noi dorim să creăm și cu acest tip de educație un impact real, mai ales în rândul tinerilor.

Un singur lucru însă doresc să vă spun, legat de mentalităţi, care în multe domenii parcă nu ţin pasul cu vremurile. Observăm că pentru mulţi, plata impozitelor este o corvoadă şi poate chiar a fost, date fiind unele experienţe din trecut. Sistemele însă se modernizează, astăzi plătim impozite online, lucrurile se simplifică. Mai este însă un pas la acest nivel al mentalităţii. Conştientizarea faptului că plata impozitului este unul dintre actele cetăţenești care ne dă dreptul să cerem statului să îşi îndeplinească menirea. Spunea cineva ”Nu îmi place să plătesc taxe, dar îmi place să dorm liniştit noaptea”. E deja un pas. Dar mai mult decât atât, trebuie să înțelegem că, fără o bună colectare a taxelor, nu putem avea autostrăzi, şcoli şi spitale civilizate, aşa cum toţi ne dorim.

Nu în ultimul rând, doresc să menţionez rolul tehnologiei. Aţi remarcat cred, ecranele de la intrarea în sală şi sunt convins că v-au captat interesul. Nu putem să facem educaţie eficientă astăzi fără aportul tehnologiei. Copiii şi tinerii sunt atât de conectaţi la fenomenul IT, la internet, încât hârtia începe să devină pentru ei anacronică şi plictisitoare. Trebuie să ţinem pasul cu aceste evoluţii şi să găsim modalităţile şi canalele cele mai eficiente pentru a comunica. În curând şi noi, Banca Naţională, vom avea un asemenea soft, prin care să explicăm tinerilor cum se formează dobânda, cursul valutar, cum acţionează banca centrală şi cum circulă banii.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week