Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Legea privind unele măsuri în domeniul protecției apelor
13.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1046 din data de 10 decembrie 2018, a fost publicată Legea nr. 298/2018 privind unele măsuri în domeniul protecției apelor.

Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea condițiilor de autorizare, din punctul de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosințele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiții în infrastructura de apă uzată.

Pentru utilizatorii existenți care realizează lucrări de investiții în infrastructura de apă uzată, în autorizația de gospodărire a apelor, emisă pe o perioadă limitată, se înscriu valori-limită de încărcare cu poluanți a apelor uzate evacuate în receptori naturali, care nu depășesc valorile-limită prevăzute în tabelul nr. 1 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 188/2002 pentru aprobarea unor norme privind condițiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate, cu modificările și completările ulterioare.

Autoritatea competentă pentru emiterea autorizațiilor de gospodărire a apelor are obligația de a înscrie în acestea lucrările și termenele stabilite prin proiectele care vizează investiții în infrastructura de apă uzată, aprobate de către finanțator.

Pentru solicitanții care urmează să acceseze fonduri din programele de finanțare europene, naționale sau din bugetele locale pentru infrastructura de apă uzată, lucrările și termenele sunt stabilite de autoritatea administrației publice locale ori de ministerul de resort, printr-un program de măsuri.

Autorizațiile de gospodărire a apelor emise își păstrează valabilitatea cu condiția respectării termenelor de realizare a lucrărilor înscrise în acestea, dar nu mai mult de 5 ani de la data emiterii lor.
După expirarea valabilității autorizației de gospodărire a apelor prevăzute la alin. (1) se emite o nouă autorizație în care se înscriu valorile-limită de încărcare cu poluanți a apelor uzate evacuate în receptorii naturali care nu depășesc valorile prevăzute în anexa nr. 1 și anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 188/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Intrarea în vigoare: 13 decembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.