Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Regulamentul de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare
13.12.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1049 din data de 11 decembrie 2018, a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare, din 10.12.2018.

Inspecția Judiciară este o structură cu personalitate juridică în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, aceasta contribuie la îmbunătățirea calității actului de justiție, a eficienței și eficacității activității instanțelor și parchetelor, prin intermediul unor verificări independente, în temeiul legii și pentru asigurarea respectării acesteia.

Categoriile de personal al Inspecției Judiciare sunt următoarele: inspectori judiciari, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, funcționari publici, specialiști IT și personal contractual.

Inspecția Judiciară este condusă de un inspector-șef – judecător, ajutat de un inspector-șef adjunct – procuror.

Regulamentul stabilește atribuțiile personalului, cât și direcțiilor Inspecției Judiciare.

Regulamentul mai reglementează:
Atribuțiile structurilor funcționale: direcțiile de inspecție; adunarea generală a inspectorilor judiciari; direcția economică și administrativ; serviciul secretariat și relații publice; serviciul juridic și documentare; compartimentul pentru resurse umane; compartimentul pentru achiziții publice; compartimentul pentru tehnologia informației;
Numirea, evaluarea și revocarea personalului Inspecției Judiciare: numirea în funcțiile de conducere; numirea în funcțiile de execuție; evaluarea activității profesionale; revocarea din funcție; răspunderea disciplinară;
Circuitul documentelor: evidența documentelor; repartizarea documentelor primite; repartizarea lucrărilor de inspecție în cadrul direcțiilor competente; documentele interne; accesul la dosarele și evidențele Inspecției Judiciare.

Anexa reglementează: Criteriile și procedura de evaluare a activității profesionale a inspectorilor judiciari.

Pentru mai multe detalii a se vedea Regulamentul integral.

Intrarea în vigoare: 11 decembrie 2018.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti