Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Participarea Procurorul general Augustin Lazăr la Conferința europeană Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European
17.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 14 decembrie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general, a participat la deschiderea Conferinței europene Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European (EPPO) la nivelul autorităților naționale ale Statelor Membre UE participante, potrivit unui comunicat.

Evenimentul  s-a desășurat în perioada 13 – 14 decembrie 2018 și este organizat în cadrul proiectului „Promovarea protecției intereselor financiare ale UE prin susținerea acțiunilor Statelor Membre și ale instituțiilor europene în tranziția către Parchetul European”, implementat de Direcția Națională Anticorupție, cu sprijinul Asociației Române de Cercetare a Dreptului Penal European.

În alocuțiunea susținută, prof. univ. dr. Augustin Lazăr a arătat că Ministerul Public s-a implicat în actualul demers de operaționalizare a EPPO și s-a declarat convins că la prima evaluare a acestui nou organ al UE, în 2022, rezultatele obținute vor fi importante.  Ulterior acestei etape, procurorul general al PÎCCJ a precizat că este necesar să se treacă la extinderea competenței Parchetului European și la celelalte tipuri de infracțiuni la care face referire art. 86 alin. (4) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene: infracțiunile grave de natură transfrontalieră și cele care afectează mai multe state membre.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.