Internaţional (Juridice din lumea largă)
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
JURIDICE
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Germania. Recunoașterea celui „de-al treilea sex” în actele de stare civilă

18.12.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 14 decembrie 2018, Germania a devenit prima țară europeană care recunoaște existența unui „al treilea sex” în documentele de stare civilă, după ce Bundestag – camera inferioară a parlamentului de la Berlin – a votat pentru introducerea noțiunii în legislație, potrivit independent.co.uk.

Proiectul de lege înaintat de marea coaliție dintre conservatori și social-democrați a fost votat doar de deputații majorității.

Tribunalul constituțional federal german a cerut, pe 8 noiembrie 2018, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă mențiune decât „bărbat” sau „femeie”. Tribunalul a dat ca termen sfârșitul anului 2018 pentru ca deputații să se exprime asupra acestei mențiuni, care va fi adăugată în registrele de nașteri.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.