Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Germania. Recunoașterea celui „de-al treilea sex” în actele de stare civilă

18.12.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 14 decembrie 2018, Germania a devenit prima țară europeană care recunoaște existența unui „al treilea sex” în documentele de stare civilă, după ce Bundestag – camera inferioară a parlamentului de la Berlin – a votat pentru introducerea noțiunii în legislație, potrivit independent.co.uk.

Proiectul de lege înaintat de marea coaliție dintre conservatori și social-democrați a fost votat doar de deputații majorității.

Tribunalul constituțional federal german a cerut, pe 8 noiembrie 2018, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă mențiune decât „bărbat” sau „femeie”. Tribunalul a dat ca termen sfârșitul anului 2018 pentru ca deputații să se exprime asupra acestei mențiuni, care va fi adăugată în registrele de nașteri.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.