Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională
17.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1061 din data de 14 decembrie 2018, a fost publicat Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, din 05.12.2018.

Ghidul de finanțare a programului, denumit în continuare ghid, constituie un suport informativ, având rolul de a furniza informații esențiale referitoare la derularea Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, denumit în continuare program.

Ghidul conține dispoziții privind:
a) obiectul, scopul, obiectivul și indicatorul de performanță al programului;
b) condițiile de validare a instalatorului;
c) metodologia de analiză, selectare, aprobare a instalatorului;
d) eligibilitatea persoanei fizice, aprobarea și înscrierea acesteia la instalator, precum și eligibilitatea proiectului propus și a cheltuielilor acestuia;
e) implementarea și monitorizarea proiectului aprobat.

Obiectul programului îl reprezintă finanțarea achiziționării și instalării sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Finanțarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Programul are caracter multianual și se aplică la nivel național, pe regiuni, după cum urmează: regiunile București-Ilfov; (NE) județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui; (SE) județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea; (SM) județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman; (SV) județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea; (V) județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș; (NV)  județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș; (C) județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Pentru mai multe detalii privind care cheltuieli sun considerate eligibile, etapele programului, proceduri de analiză, aprobare, contractare, implementare și monitorizare în cadrul programului, șamd, a se vedea Ghidul integra.

Intrarea în vigoare: 14 decembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.