Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Înființarea Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură
17.12.2018 | Vlad BERCU

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1059 din data de 14 decembrie 2018, a fost publicat Acordul de înființare a Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură, din 29.06.2015.

Scopul Băncii va fi de a: (i) încuraja dezvoltarea economică durabilă, a crea bunăstare și a îmbunătăți conectivitatea infrastructurii din Asia prin investiții în infrastructură și alte sectoare productive; și (ii) promova cooperare regională și parteneriat pentru a putea aborda provocările în materie de dezvoltare, lucrând în strânsă colaborare cu alte instituții de dezvoltare multilaterală și bilaterală.

Pentru a-și îndeplini scopul, Banca va avea următoarele funcții:
(i) de a promova investițiile de capital public și privat în regiune în scopul dezvoltării, în special pentru dezvoltarea infrastructurii și a altor sectoare productive;
(ii) de a utiliza resursele pe care le are la dispoziție pentru finanțarea acestei dezvoltări în regiune, inclusiv a acelor proiecte și programe care vor contribui cel mai eficient la creșterea economică armonioasă a întregii regiuni și acordând o atenție specială nevoilor celor mai puțini dezvoltați membri din regiune;
(iii) de a stimula investițiile private în proiecte, inițiative și activități care contribuie la dezvoltarea economică din regiune, mai ales în infrastructură și alte sectoare productive, și de a suplimenta investițiile private atunci când capitalul privat nu este disponibil în termeni și în condiții rezonabile; și
(iv) de a întreprinde alte asemenea activități și de a presta alte asemenea servicii care să promoveze aceste funcții.

Banca îi va accepta ca membri pe cei care fac parte din Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare sau din Banca Asiatică de Dezvoltare.

Capitalul social autorizat al Băncii va fi de o sută de miliarde de dolari americani ($100.000.000.000), împărțiți într-un milion (1.000.000) de acțiuni cu o valoare nominală de 100.000 dolari ($100.000) fiecare, care vor fi disponibile pentru subscriere doar membrilor.

Acordul prevede modalitatea de subscriere a acțiunilor, cât și plata și termenele privitor la subscriere.

Operațiunile Băncii vor fi reprezentate de:
(i) operațiuni ordinare finanțate din resursele ordinare ale Băncii (a se vedea art. 8);
(ii) operațiuni speciale finanțate din resursele de fonduri speciale (a se vedea art. 17).

Toate puterile Băncii vor fi învestite Consiliului guvernatorilor. Acordul stabilește și modul de organizare și funcționare internă a Băncii.

Anexele la Acord stabilesc:
1. Anexa A: Subscrieri inițiale la capitalul social autorizat pentru țările care pot deveni membri conform articolului 58 (împărțirea numărului de acțiuni disponibile pentru diferite state)
2. Anexa B: Alegerea directorilor

Pentru mai multe detalii a se vedea Acordul integral.

Intrarea în vigoare: 14 decembrie 2018.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.