Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură
17.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1059 din data de 14 decembrie 2018, a fost publicată Rezoluția nr. 40/2017 privind acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Conform Rezoluție, România va fi acceptată ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură dacă va respecta următoarele condiții:
1. Solicitantul va depune la Bancă un instrument de ratificare, acceptare sau aprobare a Acordului de înființare până la 31 decembrie 2018.
2. Solicitantul va subscrie până la o mie cinci sute treizeci (1.530) acțiuni la capitalul social al Băncii, dintre care trei sute șase (306) vor fi plătite și o mie două sute douăzeci și patru (1.224) sunt acțiuni nevărsate. Valoarea nominală a fiecărei acțiuni este de o sută de mii (100.000) de dolari americani.
3. Plata sumei subscrise la capitalul social vărsat al Băncii se efectuează în cinci (5) tranșe a câte douăzeci (20) la sută fiecare din această sumă. Primele plăți se achită la data de sau înainte de data depunerii instrumentului de ratificare, acceptare sau aprobare de către solicitant. Cele patru (4) tranșe rămase vor deveni scadente succesiv la un (1) an de la data la care rata precedentă devine scadentă.
4. Solicitantul devine membru neregional al Băncii la data menționată la alineatul precedent după efectuarea plății primei tranșe.
Consiliul guvernatorilor dorește să aducă la cunoștința solicitantului obligația statului membru în conformitate cu articolul 44.2 din Acordul de înființare, în scopul de a permite Băncii să își îndeplinească scopul și să își îndeplinească funcțiile care i-au fost încredințate de către statele membre.

Pentru detalii privind Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură a se vedea: Înființarea Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Intrarea în vigoare: 14 decembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.