« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură
17.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1059 din data de 14 decembrie 2018, a fost publicată Rezoluția nr. 40/2017 privind acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Conform Rezoluție, România va fi acceptată ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură dacă va respecta următoarele condiții:
1. Solicitantul va depune la Bancă un instrument de ratificare, acceptare sau aprobare a Acordului de înființare până la 31 decembrie 2018.
2. Solicitantul va subscrie până la o mie cinci sute treizeci (1.530) acțiuni la capitalul social al Băncii, dintre care trei sute șase (306) vor fi plătite și o mie două sute douăzeci și patru (1.224) sunt acțiuni nevărsate. Valoarea nominală a fiecărei acțiuni este de o sută de mii (100.000) de dolari americani.
3. Plata sumei subscrise la capitalul social vărsat al Băncii se efectuează în cinci (5) tranșe a câte douăzeci (20) la sută fiecare din această sumă. Primele plăți se achită la data de sau înainte de data depunerii instrumentului de ratificare, acceptare sau aprobare de către solicitant. Cele patru (4) tranșe rămase vor deveni scadente succesiv la un (1) an de la data la care rata precedentă devine scadentă.
4. Solicitantul devine membru neregional al Băncii la data menționată la alineatul precedent după efectuarea plății primei tranșe.
Consiliul guvernatorilor dorește să aducă la cunoștința solicitantului obligația statului membru în conformitate cu articolul 44.2 din Acordul de înființare, în scopul de a permite Băncii să își îndeplinească scopul și să își îndeplinească funcțiile care i-au fost încredințate de către statele membre.

Pentru detalii privind Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură a se vedea: Înființarea Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Intrarea în vigoare: 14 decembrie 2018.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Banking, Infrastructură, INTERNAȚIONAL, Lege 9, Monitorul Oficial al României, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD