Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură
17.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1059 din data de 14 decembrie 2018, a fost publicată Rezoluția nr. 40/2017 privind acceptarea României ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Conform Rezoluție, România va fi acceptată ca membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură dacă va respecta următoarele condiții:
1. Solicitantul va depune la Bancă un instrument de ratificare, acceptare sau aprobare a Acordului de înființare până la 31 decembrie 2018.
2. Solicitantul va subscrie până la o mie cinci sute treizeci (1.530) acțiuni la capitalul social al Băncii, dintre care trei sute șase (306) vor fi plătite și o mie două sute douăzeci și patru (1.224) sunt acțiuni nevărsate. Valoarea nominală a fiecărei acțiuni este de o sută de mii (100.000) de dolari americani.
3. Plata sumei subscrise la capitalul social vărsat al Băncii se efectuează în cinci (5) tranșe a câte douăzeci (20) la sută fiecare din această sumă. Primele plăți se achită la data de sau înainte de data depunerii instrumentului de ratificare, acceptare sau aprobare de către solicitant. Cele patru (4) tranșe rămase vor deveni scadente succesiv la un (1) an de la data la care rata precedentă devine scadentă.
4. Solicitantul devine membru neregional al Băncii la data menționată la alineatul precedent după efectuarea plății primei tranșe.
Consiliul guvernatorilor dorește să aducă la cunoștința solicitantului obligația statului membru în conformitate cu articolul 44.2 din Acordul de înființare, în scopul de a permite Băncii să își îndeplinească scopul și să își îndeplinească funcțiile care i-au fost încredințate de către statele membre.

Pentru detalii privind Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură a se vedea: Înființarea Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură.

Intrarea în vigoare: 14 decembrie 2018.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.