BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Decizia (UE) de stabilire a unor norme interne privind furnizarea de informații persoanelor vizate și de restricționare a unor drepturi ale acestora în contextul prelucrării datelor cu caracter personal în scopul activităților de audit intern

19.12.2018 | Elena ALBU
Abonare newsletter
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 315/35 din 12 decembrie 2018 a fost publicată Decizia (UE) 2018/1961 a Comisiei din 11 decembrie 2018 de stabilire a unor norme interne privind furnizarea de informații persoanelor vizate și de restricționare a unor drepturi ale acestora în contextul prelucrării datelor cu caracter personal în scopul activităților de audit intern.

Prezenta decizie stabilește normele pe care trebuie să le respecte Comisia pentru a informa persoanele vizate cu privire la prelucrarea datelor lor în conformitate cu articolele 14, 15 și 16 din Regulamentul (UE) 2018/1725, atunci când își desfășoară activitățile de audit intern în conformitate cu articolele 117-123 din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1046.

Aceasta stabilește, de asemenea, condițiile în care Comisia poate restricționa aplicarea articolelor 4, 14-17, 19, 20 și 35 din Regulamentul (UE) 2018/1725, în conformitate cu articolul 25 alineatul (1) literele (c), (g) și (h) din respectivul regulament.

Prezenta decizie se aplică prelucrării datelor cu caracter personal de către Comisie în scopul activităților desfășurate în vederea îndeplinirii sarcinilor sale în temeiul articolului 118 și al articolului 119 alineatul (2) din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1046 sau în legătură cu aceste activități.

Prezenta decizie se aplică prelucrării datelor cu caracter personal în cadrul Comisiei, în măsura în care Comisia prelucrează datele cu caracter personal conținute în informațiile pe care este obligată să le prelucreze în scopul activităților menționate în prezentul articol sau în legătură cu acestea.

Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplică de la 11 decembrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week