Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Post vacant – funcţia de Preşedinte în cadrul Autorității Bancare Europene
19.12.2018 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria CA 447/1 din 12 februarie 2018 a fost publicat Notificarea de post vacant pentru funcţia de Preşedinte în cadrul Autorității Bancare Europene.

Autoritatea Bancară Europeană (denumită în continuare „ABE”) este o autoritate independentă a UE instituită la 1 ianuarie 2011 prin Regulamentul (UE) nr. 1093/2010 al Parlamentului European și al Consiliului.

Având scopul de a îmbunătăți funcționarea pieței interne a Uniunii Europene, ABE contribuie la asigurarea unui nivel de înaltă calitate, eficient și consecvent de reglementare și supraveghere în domeniile sale de competență. De asemenea, aceasta promovează valori publice precum stabilitatea sistemului financiar, transparența piețelor și a produselor financiare și protecția deponenților și a investitorilor.

Aceasta funcționează în scopul de a preveni arbitrajul de reglementare și de a garanta condiții egale de concurență, de a consolida coordonarea internațională în materie de supraveghere, de a promova convergența în materie de supraveghere și de a oferi consiliere instituțiilor Uniunii în domeniul reglementării și supravegherii pentru activități bancare, plăți și monedă electronică, precum și în ceea ce privește chestiuni conexe legate de guvernanța corporativă, auditul și raportarea financiară.

Președintele este un expert independent cu normă întreagă, membru al personalului ABE. Acesta răspunde în fața Consiliului supraveghetorilor al ABE și prezintă acestuia rapoarte periodice referitoare la desfășurarea activităților ABE.

Pentru detalii legate de postul vacant și procedura de depunere a candidaturilor, vă rugăm să consultați pagina noastră de internet: https://eba.europa.eu/about-us/careers.

Dosarele de candidatură, care includ un curriculum vitae preferabil întocmit pe baza modelului Europass, o scrisoare de motivație și o declarație completată, datate și semnate, trebuie depuse în limba engleză la următoarea adresă: EBAChair-Applications@eba.europa.eu până la data de 11 ianuarie 2019, ora 12.00 (ora Londrei).

Consilier juridic Elena Albu

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO