Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de punere în aplicare (UE) de stabilire a formularelor menționate în Regulamentul (UE) 2016/1104 al Consiliului de punere în aplicare a unei cooperări consolidate în domeniul executării hotărârilor judecătorești în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate
21.12.2018 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 320/1 din 17 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1990 al Comisiei din 11 decembrie 2018 de stabilire a formularelor menționate în Regulamentul (UE) 2016/1104 al Consiliului de punere în aplicare a unei cooperări consolidate în domeniul competenței, al legii aplicabile și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate.

În vederea aplicării corespunzătoare a Regulamentului (UE) 2016/1104, ar trebui stabilite mai multe formulare.

În conformitate cu Decizia (UE) 2016/954 a Consiliului de autorizare a unei cooperări consolidate în domeniul regimurilor patrimoniale ale cuplurilor internaționale, Regulamentul (UE) 2016/1104 pune în aplicare cooperarea consolidată în domeniul competenței, al legii aplicabile și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești în materia regimurilor patrimoniale ale cuplurilor internaționale între Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Austria, Portugalia, Slovenia, Finlanda și Suedia. Prin urmare, numai statele membre respective participă la adoptarea prezentului regulament.

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului privind legea aplicabilă, competența și executarea în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul menționat la articolul 45 alineatul (3) litera (b) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa I.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul privind un act autentic menționat la articolul 58 alineatul (1) și la articolul 59 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa II.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul privind o tranzacție judiciară menționat la articolul 60 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa III.

Prezentul regulament intră în vigoare la 29 ianuarie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Secţiuni: Dreptul familiei, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9, Procedură civilă | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO