Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Regulamentul de punere în aplicare (UE) de stabilire a formularelor menționate în Regulamentul (UE) 2016/1104 al Consiliului de punere în aplicare a unei cooperări consolidate în domeniul executării hotărârilor judecătorești în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate
21.12.2018 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 320/1 din 17 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1990 al Comisiei din 11 decembrie 2018 de stabilire a formularelor menționate în Regulamentul (UE) 2016/1104 al Consiliului de punere în aplicare a unei cooperări consolidate în domeniul competenței, al legii aplicabile și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate.

În vederea aplicării corespunzătoare a Regulamentului (UE) 2016/1104, ar trebui stabilite mai multe formulare.

În conformitate cu Decizia (UE) 2016/954 a Consiliului de autorizare a unei cooperări consolidate în domeniul regimurilor patrimoniale ale cuplurilor internaționale, Regulamentul (UE) 2016/1104 pune în aplicare cooperarea consolidată în domeniul competenței, al legii aplicabile și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești în materia regimurilor patrimoniale ale cuplurilor internaționale între Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Austria, Portugalia, Slovenia, Finlanda și Suedia. Prin urmare, numai statele membre respective participă la adoptarea prezentului regulament.

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului privind legea aplicabilă, competența și executarea în materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul menționat la articolul 45 alineatul (3) litera (b) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa I.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul privind un act autentic menționat la articolul 58 alineatul (1) și la articolul 59 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa II.

Formularul care trebuie utilizat pentru atestatul privind o tranzacție judiciară menționat la articolul 60 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/1104 este prevăzut în anexa III.

Prezentul regulament intră în vigoare la 29 ianuarie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.