Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

SUA. ”First Step Act” reformează justiția penală


20 decembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 18 decembrie 2018, Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat un vast proiect de lege federală privind reforma în domeniul justiţiei penale, potrivit theguardian.com.

Proiectul de lege ”First Step Act” vizează îndeosebi atenuarea pedepselor grele în cazul unor delincvenţi, acordarea unei mai mari posibilităţi judecătorilor în stabilirea pedepselor pentru infractorii de grad redus şi ameliorarea condiţiilor de detenţie pentru femei. Proiectul nu îi va viza decât pe deţinuţii federali americani, respectiv 180.789 de persoane, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Donald Trump, președintele SUA: „America este cea mai bună ţară din lume şi activitatea mea este să mă bat pentru toţi cetăţenii, chiar şi pentru cei care au greşit. Felicitări Senatului pentru adoptarea de către ambele partide a proiectului unei legi istorice privind reforma justiţiei penale.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii