Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Proiect UNBR JUST ACCESS
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul (UE) de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice

24.12.2018 | Elena ALBU
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 321/1 din 17 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/1971 al Parlamentului European şi al Consiliului 11 decembrie 2018 de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și a Agenției de sprijin pentru OAREC (Oficiul OAREC) și de modificare a Regulamentului (UE) 2015/2120 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1211/2009.

Prezentul regulament instituie Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și Agenția de sprijin pentru OAREC („Oficiul OAREC”).

OAREC și, respectiv, Oficiul OAREC înlocuiesc și succed Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice și, respectiv, Oficiului, înființate prin Regulamentul (CE) nr. 1211/2009.

Activitatea OAREC se înscrie în domeniul de aplicare al Regulamentelor (UE) nr. 531/2012 și (UE) nr. 2015/2120 și al Directivei (UE) 2018/1972.

OAREC urmărește obiectivele prevăzute la articolul 3 din Directiva (UE) 2018/1972. În special, OAREC asigură punerea în aplicare uniformă a cadrului de reglementare pentru comunicațiile electronice care intră în domeniul de aplicare menționat la alineatul (1) din prezentul articol.

OAREC își îndeplinește sarcinile în mod independent, imparțial, transparent și în timp util.

OAREC recurge la cunoștințele de specialitate disponibile la nivelul autorităților naționale de reglementare („ANR-uri”).

În conformitate cu articolul 9 alineatul (3) din Directiva (UE) 2018/1972, fiecare stat membru se asigură că ANR-urile sale au posibilitatea de a participa pe deplin la activitatea organelor structurale ale OAREC.

În statele membre în care există mai mult de o ANR responsabilă în temeiul Directivei (UE) 2018/1972, respectivele ANR-uri se coordonează în funcție de necesități.

Prezentul regulament intră în vigoare la 20 decembrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.