BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul (UE) de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice

24.12.2018 | Elena ALBU
Abonare newsletter
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 321/1 din 17 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/1971 al Parlamentului European şi al Consiliului 11 decembrie 2018 de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și a Agenției de sprijin pentru OAREC (Oficiul OAREC) și de modificare a Regulamentului (UE) 2015/2120 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1211/2009.

Prezentul regulament instituie Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și Agenția de sprijin pentru OAREC („Oficiul OAREC”).

OAREC și, respectiv, Oficiul OAREC înlocuiesc și succed Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice și, respectiv, Oficiului, înființate prin Regulamentul (CE) nr. 1211/2009.

Activitatea OAREC se înscrie în domeniul de aplicare al Regulamentelor (UE) nr. 531/2012 și (UE) nr. 2015/2120 și al Directivei (UE) 2018/1972.

OAREC urmărește obiectivele prevăzute la articolul 3 din Directiva (UE) 2018/1972. În special, OAREC asigură punerea în aplicare uniformă a cadrului de reglementare pentru comunicațiile electronice care intră în domeniul de aplicare menționat la alineatul (1) din prezentul articol.

OAREC își îndeplinește sarcinile în mod independent, imparțial, transparent și în timp util.

OAREC recurge la cunoștințele de specialitate disponibile la nivelul autorităților naționale de reglementare („ANR-uri”).

În conformitate cu articolul 9 alineatul (3) din Directiva (UE) 2018/1972, fiecare stat membru se asigură că ANR-urile sale au posibilitatea de a participa pe deplin la activitatea organelor structurale ale OAREC.

În statele membre în care există mai mult de o ANR responsabilă în temeiul Directivei (UE) 2018/1972, respectivele ANR-uri se coordonează în funcție de necesități.

Prezentul regulament intră în vigoare la 20 decembrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week