Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Regulamentul (UE) de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice
24.12.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 321/1 din 17 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/1971 al Parlamentului European şi al Consiliului 11 decembrie 2018 de instituire a Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și a Agenției de sprijin pentru OAREC (Oficiul OAREC) și de modificare a Regulamentului (UE) 2015/2120 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1211/2009.

Prezentul regulament instituie Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) și Agenția de sprijin pentru OAREC („Oficiul OAREC”).

OAREC și, respectiv, Oficiul OAREC înlocuiesc și succed Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice și, respectiv, Oficiului, înființate prin Regulamentul (CE) nr. 1211/2009.

Activitatea OAREC se înscrie în domeniul de aplicare al Regulamentelor (UE) nr. 531/2012 și (UE) nr. 2015/2120 și al Directivei (UE) 2018/1972.

OAREC urmărește obiectivele prevăzute la articolul 3 din Directiva (UE) 2018/1972. În special, OAREC asigură punerea în aplicare uniformă a cadrului de reglementare pentru comunicațiile electronice care intră în domeniul de aplicare menționat la alineatul (1) din prezentul articol.

OAREC își îndeplinește sarcinile în mod independent, imparțial, transparent și în timp util.

OAREC recurge la cunoștințele de specialitate disponibile la nivelul autorităților naționale de reglementare („ANR-uri”).

În conformitate cu articolul 9 alineatul (3) din Directiva (UE) 2018/1972, fiecare stat membru se asigură că ANR-urile sale au posibilitatea de a participa pe deplin la activitatea organelor structurale ale OAREC.

În statele membre în care există mai mult de o ANR responsabilă în temeiul Directivei (UE) 2018/1972, respectivele ANR-uri se coordonează în funcție de necesități.

Prezentul regulament intră în vigoare la 20 decembrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti