BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Raportul privind scutul de confidențialitate UE-SUA

21.12.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 19 decembrie 2018, Comisia Europeană a publicat raportul privind cea de a doua reexaminare anuală a funcționării Scutului de confidențialitate UE-SUA, potrivit unui comunicat.

Raportul din acest an arată că SUA continuă să asigure un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate în cadrul Scutului de confidențialitate din UE către societățile participante din SUA. Măsurile luate de autoritățile din SUA pentru punerea în aplicare a recomandărilor formulate de Comisie în raportul de anul trecut au îmbunătățit funcționarea cadrului.

Comisia se așteaptă ca autoritățile din SUA să numească un Ombudsman permanent până la 28 februarie 2019 pentru a-l înlocui pe actualul Ombudsman interimar. Un Ombudsman permanent reprezintă un mecanism important care va asigura soluționarea plângerilor referitoare la accesul autorităților din SUA la datele cu caracter personal.

Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei responsabil cu piața unică digitală: „Reexaminarea de astăzi arată că, în general, Scutul de confidențialitate este un succes. Peste 3 850 de societăți au primit certificare, inclusiv companii precum Google, Microsoft și IBM – alături de numeroase IMM-uri. Acest lucru oferă un teren operațional pentru îmbunătățirea și consolidarea continuă a modului de funcționare a Scutului de confidențialitate. Ne așteptăm în prezent ca partenerii noștri americani să numească un Ombudsman permanent, astfel încât să ne asigurăm că relațiile dintre UE și SUA în domeniul protecției datelor sunt întrutotul demne de încredere.”

:: Raportul (în limba engleză)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week