Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Proiect UNBR JUST ACCESS
Print Friendly, PDF & Email

Raportul privind scutul de confidențialitate UE-SUA

21.12.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 19 decembrie 2018, Comisia Europeană a publicat raportul privind cea de a doua reexaminare anuală a funcționării Scutului de confidențialitate UE-SUA, potrivit unui comunicat.

Raportul din acest an arată că SUA continuă să asigure un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate în cadrul Scutului de confidențialitate din UE către societățile participante din SUA. Măsurile luate de autoritățile din SUA pentru punerea în aplicare a recomandărilor formulate de Comisie în raportul de anul trecut au îmbunătățit funcționarea cadrului.

Comisia se așteaptă ca autoritățile din SUA să numească un Ombudsman permanent până la 28 februarie 2019 pentru a-l înlocui pe actualul Ombudsman interimar. Un Ombudsman permanent reprezintă un mecanism important care va asigura soluționarea plângerilor referitoare la accesul autorităților din SUA la datele cu caracter personal.

Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei responsabil cu piața unică digitală: „Reexaminarea de astăzi arată că, în general, Scutul de confidențialitate este un succes. Peste 3 850 de societăți au primit certificare, inclusiv companii precum Google, Microsoft și IBM – alături de numeroase IMM-uri. Acest lucru oferă un teren operațional pentru îmbunătățirea și consolidarea continuă a modului de funcționare a Scutului de confidențialitate. Ne așteptăm în prezent ca partenerii noștri americani să numească un Ombudsman permanent, astfel încât să ne asigurăm că relațiile dintre UE și SUA în domeniul protecției datelor sunt întrutotul demne de încredere.”

:: Raportul (în limba engleză)


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.