Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

22.12.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății este marcată, anual, la data de 22 decembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost instituită prin Legea nr. 258/2002 privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat: „În urmă cu 29 de ani, poporul român a scris una dintre cele mai impresionante pagini de istorie a României secolului XX, prin propria voință și în deplină unitate de ”cuget și simțiri” – Revoluția din Decembrie 1989.
Astăzi, gândul meu se îndreaptă spre martirii Revoluției și spre familiile acestora, cât și spre toți cei care au făcut posibilă schimbarea parcursului României. În numele Guvernului, îmi exprim respectul în fața jertfei și aprecierea față de curajul celor care au înfruntat regimul represiv.  
Această zi invită la reflecție atât generațiile mature, care au fost martore ale Revoluției, cât și pe cele tinere, care n-au prins acele zile și cărora le doresc să nu aibă niciodată parte de o asemenea experiență, ci să trăiască în deplină pace. 
Maturi și tineri, avem datoria să apărăm valorile pentru care eroii Revoluției au luptat și să înțelegem că împreună putem să construim un viitor mai bun pentru generațiile ce vor urma. 
Am convingerea că vom ști să fim respectuoși cu trecutul și înțelepți cu prezentul și cu viitorul, astfel încât România să devină pentru totdeauna o țară a binelui, frumosului și adevărului.
Omagiul meu martirilor Revoluției Române din Decembrie 1989!”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week