Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei fiscale centrale
26.12.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1082 din data de 20 decembrie 2018, a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei fiscale centrale din 10.12.2018.

Comisia fiscală centrală își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, și este coordonată de secretarul de stat din MFP care răspunde de politicile și legislația fiscală, în calitate de președinte al acesteia.

Comisia este compusă din 7 membri cu drept de vot în cadrul ședințelor, menționați în anexa nr. 2 la Ordinul MFP nr. 3733/2018 privind componența și funcționarea Comisiei fiscale centrale.

Sesizarea Comisiei se face în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (2) din Ordin cu respectarea condițiilor de sesizare dispuse în prezentul articol. Sesizarea Comisiei se face de către:
– structura din cadrul MFP sau al ANAF investită cu soluționarea cauzei pentru care au fost emise opinii contrare;
– structura din cadrul MFP sau ANAF care a constatat aplicarea neunitară a legislației fiscale și procedural-fiscale;
– oricare dintre organele fiscale/instituțiile publice aflate în conflict.
Sesizarea trebuie să cuprindă situația de fapt și temeiul de drept în legătură cu problematica ce face obiectul acesteia, opiniile contrare exprimate cu privire la această problematică sau modul de aplicare neunitară a legislației fiscale și procedural-fiscale ori deciziile părților aflate în conflict, după caz, precum și propunerile de soluții ale structurii/organului fiscal/instituției publice care face sesizarea.

Regulamentul reglementează și organizarea ședințelor de lucru ale Comisiei; regulile și documentele de lucru ale Comisiei; efectele deciziilor adoptate de Comisie.

Pentru mai multe detalii a se vedea Regulamentul integral.

Intrarea în vigoare: 20 decembrie 2018.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti