Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Temeiul răspunderii disciplinare a procurorului
28.12.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Content, Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că răspunderea disciplinară a procurorului derivă din exigenţa de care acesta trebuie să dea dovadă, prin comportamentul său, atât în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cât şi în afara acestora, respectiva exigenţă fiind stabilită în temeiul unor aspecte obiective, şi nu pe baza evaluărilor personale. În speță, instanța supremă a constatat că recurentul procuror nu a justificat, credibil, nerespectarea planificărilor de serviciu, omisiunea informării conducerii instanţei asupra acestui aspect sau cauzele pentru care nu a putut fi contactat, constatând lipsa de suport rezonabil a argumentelor invocate de recurent pentru care acesta consideră că nu-i poate fi atrasă răspunderea disciplinară. Așadar, Înalta Curtea a menținut hotărârea Secției pentru procurori în materie disciplinară de sancționare cu avertisment a recurentului procuror. (Decizia nr. 31 din data de 19 februarie 2018 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect contestare decizie de sancționare)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti