BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Alba Iulia. Cauza reală și serioasă a reorganizării nu este ținută obligatoriu de dificultăți economice

28.12.2018 | Alina GAJA
Newsletter
Instagram
Facebook

Alina Gaja

Curtea de Apel Alba Iulia a decis că pentru a se reţine cauza reală şi serioasă a reorganizării nu este necesară dovedirea de către angajator a existenţei unor dificultăţi economice, ce ar presupune pierderi financiare efective, ci este suficient ca angajatorul să urmărească eficientizarea propriei activităţi, în scopul utilizării cu randament maxim a resurselor umane şi financiare, fiind atributul exclusiv al angajatorului de a hotărî asupra modalităţii în care îşi organizează activitatea. Preluarea unor atribuţii ale postului desfiinţat de către posturile care au rămas nu fac dovada menţinerii vechiului loc de muncă, ci reprezintă un mecanism de eficientizare a muncii. În speță, angajatorul, fiind agent economic cu capital privat, are posibilitatea, contrar susţinerilor reclamantului apelant, să îşi organizeze activitatea în conformitate cu cerinţele unui management eficient, iar în raport cu aceasta, să dimensioneze numărul de persoane angajate pe diferite posturi, potrivit nevoilor sale reale, indiferent dacă acestea sunt de conducere sau de execuţie. Instanţa nu poate decât să verifice dacă desfiinţarea locului de muncă este efectivă, adică dacă postul este suprimat din statul de funcţii, dacă are caracter obiectiv, fiind independentă de factori subiectivi care au legătură cu persoana angajatului. Instanţa de apel nu poate cenzura modalitatea în care angajatorul înţelege să-şi reorganizeze gestionarea şi administrarea patrimoniului.

(Decizia nr. 433 din 25 aprilie 2018 pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, având ca obiect desfacerea contractului de muncă)

Alina Gaja

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate