Print Friendly, PDF & Email

Legea pentru aprobarea Programului de încurajare a investițiilor din zona montană

28.12.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1103 din data de 27 decembrie 2018, a fost publicată Legea nr. 334/2018 pentru aprobarea Programului de încurajare a investițiilor din zona montană.

Programul de încurajare a investițiilor din zona montană vizează realizarea de investiții în centre de colectare- prelucrare lână și piei, centre de colectare, spălare și prelucrare primară a lânii, centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui, centre de sacrificare a animalelor și/sau unități de procesare a cărnii de capacitate mică, centre de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor și/sau a plantelor medicinale și aromatice, din flora spontană și/sau cultură în zona montană, înființarea de stâne montane în localitățile din județele care au incidență asupra zonei montane, precum și alte investiții care duc la menținerea și dezvoltarea activităților din zona montană.

Schemă de finanțare presupune că beneficiarii Programului primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiți.

Intensitatea sprijinului financiar poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale, cu condiția ca ajutorul de stat maxim combinat să nu depășească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiției pentru:
a) tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cei 5 ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program;
b) investițiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;
c) cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Sumele necesare pentru finanțarea Programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, destinate în acest scop. Valoarea anuală a schemei de finanțare, condițiile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, modul de acordare a finanțării, precum și modalitățile de verificare și control se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru mai multe detalii a se vedea Legea integral.

Intrarea în vigoare: 30 decembrie 2018.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week