« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 
2 comentarii

Noi reglementări europene privind energia regenerabilă și eficiența energetică
30.12.2018 | Aleksandra VONICA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Aleksandra Vonica

Aleksandra Vonica

În Jurnalul Oficial al UE (L328), au fost publicate trei acte legislative cheie din pachetul Clean Energy for All for Europeans, care a intrat în vigoare la data 24 decembrie 2018.

Directiva revizuită (UE) 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile stabilește un obiectiv UE obligatoriu: o creştere de cel puțin 32% până în 2030, cu o revizuire pentru creșterea acestei cifre în 2023.

Directiva revizuită (UE) 2018/2002 privind eficiența energetică stabilește un obiectiv pentru 2030 de 32,5%, de asemenea, cu o posibilă revizuire ascendentă în 2023.

Noul Regulament (UE) 2018/1999 privind guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice (UE) include cerința ca statele membre să elaboreze planuri naționale energetice și climatice integrate pentru perioada 2021-2030, în care să sublinieze modalitățile de realizare a obiectivelor și să prezinte proiectul Comisiei Europene până la sfârșitul anului 2018.

În urma Directivei privind performanța energetică a clădirilor, publicată la începutul acestui an, 4 din cele 8 acte legislative din pachetul Clean Energy for All Europeans sunt acum în vigoare. S-a ajuns, de asemenea, la un acord politic cu privire la celelalte patru dosare legate de proiectarea pieței de energie electrică (Directiva privind energia electrică, Regulamentul privind energia electrică, Pregătirea pentru riscuri și ACER), însă textele trebuie verificate acum în toate limbile UE și este de așteptat ca adoptarea formală a lor sa fie posibilă doar în prima jumătate a anului 2019.

Aleksandra Vonica

 
Secţiuni: Content, Energie, Lege 9, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Noi reglementări europene privind energia regenerabilă și eficiența energetică”

 1. Darius MARCU spune:

  Directiva (UE) 2018/2002, un nou deșeu legislativ marca UE, care nu înlătură deficiențele din Directiva UE 2012/27.
  Aceeași confuzie între eficiența energetică și economia de energie, obligația contorizării, care de fapt nu aduce eficiență energetică, ci doar simpla economie de energie, menținerea unei false ordini de prioritate în montarea de contoare, repartitoare, in detrimentul altor metode de determinare a consumului (prin aceasta se încalcă principiul economiei de piață concurențială, promovinduse abuziv anumite dispozitive), se promovează nejustificat citirea la distanță a dispozitivelor, cand există alte probleme grave în domeniul incalzirii centralizate: lipsa reglarii automate a instalatiilor de încalzire și a factorilor de corecție privind transferul de caldura intre apartamente. Aceste din urma 2 probleme provoaca erori grave in stabilirea costurilor de incalzire, nu lipsa citorii de la distanță.

  Acum 2 ani am gasit un anunț discret pe siteul ANRE, privind revizuirea directivei 27/2012, prin care se anunța primirea de observații referitor la revizuire. Am trimis și eu observații privind problemele directivei, dar cred că din nou, interesele firmelor de repartizare acosturilor, din vestul UE au fost mai importante

 2. Darius MARCU spune:

  In Noiembrie 2016, la Varsovia a avut loc o intalnire organizata de Comisia europeana cu tarile esteuropene pe tema contorizarii, art. 9-11 din Directiva 27/2012. A participat si dl. Radu Opaina de la Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania, care le-a prezentat problemele din Romania, comune si in alte tari, care le-au invocat, dar cei de la CE nu pareau prea interesati.
  Cei de la CE au elaborat anterior un Ghid de contorizare, plin de erori si minciuni.
  In Ghid se invoca un studiu facut in Germania, care nu ține cont de starea tehnică, economică și socială, educațională esteuropeană. Se mai invoca si alte studii anterioare, majoritatea efectuate in Germania sau Austria, care nu au relevanță pentru Europa de Est.
  De 2 ori se invoca:”ÎN ABSENȚA!!???? mai multor estimări naționale, relevante și valide, derivate din surse naționale, studii și experiență,” “ÎN ABSENȚA studiilor??? dintr-un eșantion aleatoriu din populația europeană a utilizatorilor de cladiri multiapartamente … orice diferență între populația studiată și populația la care rezultatele se aplică ar trebui să fie compensată pentru rezultate. Astfel de diferențe încă nu sunt cunoscute a exista.”??!
  Exista o gramada de studii in europa de est pe aceasta tema.

  Se pare ca Germania controleaza afacerea cu repartitoare. In Germania aplicarea factorilor de corecție privind transferurile termice intre apartamente nu e permisă, in Danemarca da.
  Secretariatul tehnic al Comitetului tehnic european de standardizare in domeniul repartitoarelor e detinut de Germania. Bibliografia noului standard EN 834 contine exclusiv studii germane…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD