Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Oameni de succes?
30.12.2018 | Mircea CĂPĂȚÎNĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Mircea Căpățînă

Mircea Căpățînă

Știi oamenii ăia de spun bancuri seci într-un mod plictisitor, iar la final râd? Ei și doar ei. Și după se pun și-ți explică poanta ca și când nu ai fi înțeles perla de înțelepciune pe care ai primit-o. Și dupa râd iar. Doar ei.

Simțul ridicolului e o forma de common sense (nu-mi place traducerea în româna, sorry) care e mai puțin comun decât te-ai aștepta.

Un astfel de banc prost a devenit succesul. Și sunt ai naibii de mulți care repetă bancul ăsta.

La orice colț de gură, la orice colț de eveniment, la orice colț de net, la orice fund de ziar, pe orice pagina de Facebook, în orice discuție de „business” se spune bancul ăsta.
Oameni de succes au creat business-uri de succes prin niște produse de succes vândute de o echipă de succes prin campanii de succes devenind astfel antreprenori de succes care trăiesc niște vieți de succes. #măduaremintea

Am și eu bancul meu sec pe care-mi place să-l tot repet. Si râd singur, în sinea mea, la el. De fiecare dată. „Pe Internet oricine e Brad Pitt”. Hă hă!

E de înțeles, mulți au nevoie să vândă, iar acest ambalaj strălucitor încă vinde. Ba poate abia acum devine mainstream.

Pe lângă că e dus în ridicol mai sunt 2 probleme cu succesul:
1. E privit ca o destinație, ca și când ajungi acolo și e gata, e bine. Un „end game”. E stupid. Și mai ales fals.
2. Subconștient pune presiune pe mulți oameni care nu se simt de succes și le dă falsa impresie că dacă nu ești și tu de succes când, uite, succes e peste tot, automat ești opusul. E stupid. Și nașpa.

Cei de la Revista Altfel au insistat cu întrebarea așa că am dat răspunsul ăsta: „Eu cred că succesul e un fel de Fata Morgana, un delir colectiv, iar cei care ajung în acel loc, considerat de mulți a fi succesul, nu au curajul să recunoască nici față de ei înșiși că nu e paradisiac. Dacă ar trebui să definesc cumva acest concept ar fi pe deoparte pace cu tine însuți, iar pe de alta a lăsa ceva în urmă, ceva cu un impact real. Musai ambele, ca două fețe ale monedei.
Și pe cuvânt ca nu cunosc mulți oameni de succes, iar eu cu siguranță nu sunt unul!

Like it? Are sens sau, după caz, face sens? Dă-l mai departe 🙂

Mircea Căpăţînă, co-fondator Smart BillPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.