BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul securităţii sociale
Print Friendly, PDF & Email

Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap

31.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1111 din data de 28 decembrie 2018, au fost publicate Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap din 20.12.2018.

Potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) – (6) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 448/2006, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, în România, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane:
a) persoanele cu handicap grav;
b) persoanele cu handicap accentuat;
c) însoțitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezența acestora;
d) asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav;
e) însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezența acestora;
f) persoanele cu afecțiuni renale care necesită hemodializă;
g) asistenții personali sau însoțitorii persoanelor cu handicap care necesită hemodializă.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru transportul public interurban feroviar, rutier sau naval de călători pe teritoriul României, persoanele beneficiare vor utiliza același tip de bilet – bilet de călătorie gratuită, al cărui model este prevăzut în Anexa nr. 1.
Normele metodologice mai stabilesc modul de dobândire a biletului, obligațiile de păstrare a biletului pe toată durata călătoriei și prezentarea acestuia, precum și în Anexele 2-4 sunt prevăzute anumite detalii tehnice pe care trebuie să le conțină biletul.

Pentru mai multe detalii a se vedea Normele integral.

Intrarea în vigoare: 1 ianuarie 2019.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.