« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul securităţii sociale

Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap
31.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1111 din data de 28 decembrie 2018, au fost publicate Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap din 20.12.2018.

Potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) – (6) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 448/2006, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, în România, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane:
a) persoanele cu handicap grav;
b) persoanele cu handicap accentuat;
c) însoțitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezența acestora;
d) asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav;
e) însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezența acestora;
f) persoanele cu afecțiuni renale care necesită hemodializă;
g) asistenții personali sau însoțitorii persoanelor cu handicap care necesită hemodializă.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru transportul public interurban feroviar, rutier sau naval de călători pe teritoriul României, persoanele beneficiare vor utiliza același tip de bilet – bilet de călătorie gratuită, al cărui model este prevăzut în Anexa nr. 1.
Normele metodologice mai stabilesc modul de dobândire a biletului, obligațiile de păstrare a biletului pe toată durata călătoriei și prezentarea acestuia, precum și în Anexele 2-4 sunt prevăzute anumite detalii tehnice pe care trebuie să le conțină biletul.

Pentru mai multe detalii a se vedea Normele integral.

Intrarea în vigoare: 1 ianuarie 2019.

 
Secţiuni: Content, Dreptul securitatii sociale, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Transporturi | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD