Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Întrebare NCPC RELOADED: Modificarea art. 713 alin. 2 îl condamnă pe debitorul unui contract…


02.01.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Litigii, Procedură civilă, Recuperare creanțe, Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

A început colectarea întrebărilor pentru conferința Viorel Mihai Ciobanu: NCPC RELOADED. Conferința, dedicată reconfigurării Codului de procedură civilă prin Legea nr. 310/2018, este organizată de Societatea de Științe Juridice, Baroul București și Facultatea de Drept a Universității din București, cu susținerea partenerilor noștri.

Întrebare: Modificarea art. 713 alin. 2 îl condamnă pe debitorul unui contract – titlu executoriu să nu mai poată uza de contestația la executare atunci când motivul pentru care cere anularea executării înseși este generat, exclusiv, de un motiv de fapt și de drept privind fondul dreptului cuprins în titlul executoriu? Ce se înțelege prin acțiune de drept comun în sensul art. 713 alin. 2 partea finală astfel cum a fost acest alineat modificat: acțiuni întemeiate pe Codul civil sau orice alte acțiuni decât contestația la executare? Dacă ultima variantă este cea corectă, în ce situații va mai ajunge instanța de executare să dispună anularea titlului executoriu, potrivit art. 720 alin. 1, acest din urmă text nefiind modificat prin Legea nr. 310/2018?

Vor răspunde la întrebări prof. univ. dr. Flavius Baias, av. prof. univ. dr. Traian Briciu, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae. Vă reamintim că prof. univ. dr. Flavius Baias, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae au fost membri ai Comisiei de redactare a NCPC.

:: pentru detalii despre conferință și înscrieri click aici

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti