Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Întrebare NCPC RELOADED: Modificarea art. 713 alin. 2 îl condamnă pe debitorul unui contract…


2 ianuarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Litigii, Procedură civilă, Recuperare creanțe, SELECTED, Sistemul judiciar, Universitaria

A început colectarea întrebărilor pentru conferința Viorel Mihai Ciobanu: NCPC RELOADED. Conferința, dedicată reconfigurării Codului de procedură civilă prin Legea nr. 310/2018, este organizată de Societatea de Științe Juridice, Baroul București și Facultatea de Drept a Universității din București, cu susținerea partenerilor noștri.

Întrebare: Modificarea art. 713 alin. 2 îl condamnă pe debitorul unui contract – titlu executoriu să nu mai poată uza de contestația la executare atunci când motivul pentru care cere anularea executării înseși este generat, exclusiv, de un motiv de fapt și de drept privind fondul dreptului cuprins în titlul executoriu? Ce se înțelege prin acțiune de drept comun în sensul art. 713 alin. 2 partea finală astfel cum a fost acest alineat modificat: acțiuni întemeiate pe Codul civil sau orice alte acțiuni decât contestația la executare? Dacă ultima variantă este cea corectă, în ce situații va mai ajunge instanța de executare să dispună anularea titlului executoriu, potrivit art. 720 alin. 1, acest din urmă text nefiind modificat prin Legea nr. 310/2018?

Vor răspunde la întrebări prof. univ. dr. Flavius Baias, av. prof. univ. dr. Traian Briciu, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae. Vă reamintim că prof. univ. dr. Flavius Baias, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae au fost membri ai Comisiei de redactare a NCPC.

:: pentru detalii despre conferință și înscrieri click aici

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică