Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Regulamentului (UE) privind publicarea electronică a JOUE
03.01.2019 | Elena ALBU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 329/1 din 27 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/2056 al Consiliului din 6 decembrie 2018 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 216/2013 privind publicarea electronică a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.

Regulamentul (UE) nr. 216/2013 al Consiliului (1) prevede că ediția electronică a Jurnalului Oficial urmează să poarte o semnătură electronică avansată bazată pe un certificat calificat și creată printr-un dispozitiv securizat de creare a semnăturii, în conformitate cu Directiva 1999/93/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Regulamentul (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului (3) stabilește un cadru juridic pentru semnăturile electronice, sigiliile electronice, mărcile temporale electronice, documentele electronice, serviciile de distribuție electronică înregistrată și serviciile de certificate pentru autentificarea unui site internet.

Autentificarea cu ajutorul sigiliului electronic oferă garanții comparabile cu cele oferite de semnătura electronică. Utilizarea sigiliului electronic pentru autentificarea Jurnalului Oficial ar avea ca efect accelerarea procedurii de publicare a Jurnalului Oficial pe site-ul internet EUR-Lex.

Prin urmare, Regulamentul (UE) nr. 216/2013 este modificat, astfel: La articolul 2 din Regulamentul (UE) nr. 216/2013, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:
(1) Ediția electronică a Jurnalului Oficial poartă o semnătură electronică calificată, definită în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului (*1), sau un sigiliu electronic calificat, definit în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 910/2014. Certificatele calificate pentru semnătură electronică și pentru sigiliul electronic, precum și reînnoirile acestora se publică pe site-ul internet EUR-Lex pentru ca publicul să poată verifica semnătura electronică calificată sau sigiliul electronic calificat, precum și caracterul autentic al ediției electronice a Jurnalului Oficial.

Intrare în vigoare: 15 ianuarie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate