Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului (UE) privind publicarea electronică a JOUE
03.01.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 329/1 din 27 decembrie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/2056 al Consiliului din 6 decembrie 2018 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 216/2013 privind publicarea electronică a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.

Regulamentul (UE) nr. 216/2013 al Consiliului (1) prevede că ediția electronică a Jurnalului Oficial urmează să poarte o semnătură electronică avansată bazată pe un certificat calificat și creată printr-un dispozitiv securizat de creare a semnăturii, în conformitate cu Directiva 1999/93/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Regulamentul (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului (3) stabilește un cadru juridic pentru semnăturile electronice, sigiliile electronice, mărcile temporale electronice, documentele electronice, serviciile de distribuție electronică înregistrată și serviciile de certificate pentru autentificarea unui site internet.

Autentificarea cu ajutorul sigiliului electronic oferă garanții comparabile cu cele oferite de semnătura electronică. Utilizarea sigiliului electronic pentru autentificarea Jurnalului Oficial ar avea ca efect accelerarea procedurii de publicare a Jurnalului Oficial pe site-ul internet EUR-Lex.

Prin urmare, Regulamentul (UE) nr. 216/2013 este modificat, astfel: La articolul 2 din Regulamentul (UE) nr. 216/2013, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:
(1) Ediția electronică a Jurnalului Oficial poartă o semnătură electronică calificată, definită în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului (*1), sau un sigiliu electronic calificat, definit în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 910/2014. Certificatele calificate pentru semnătură electronică și pentru sigiliul electronic, precum și reînnoirile acestora se publică pe site-ul internet EUR-Lex pentru ca publicul să poată verifica semnătura electronică calificată sau sigiliul electronic calificat, precum și caracterul autentic al ediției electronice a Jurnalului Oficial.

Intrare în vigoare: 15 ianuarie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti