Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Anul 2019 – „Anul Cărții” în România
03.01.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 3 din data de 3 ianuarie 2019, a fost publicată Legea nr. 357/2018 pentru instituirea anului 2019 ca „Anul Cărții” în România.

Cu prilejul sărbătoririi „Anului Cărții” urmează să se organizeze evenimente culturale dedicate acestei inițiative. Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și/sau financiar, după caz. 

În „Anul Cărții” se lansează Programul național „România citește”. Programul se va desfășura în cadrul unităților de învățământ primar și gimnazial și presupune organizarea de întâlniri săptămânale ale elevilor cu voluntari, precum părinți, personalități publice, jurnaliști. În cadrul Programului național, voluntarii vor lectura împreună cu elevii fragmente din operele literare incluse în programa școlară. 

Intrarea în vigoare: 6 ianuarie 2019.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.