« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Aparatul de stat se restructureaza. 107 din 226
06.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Guvernul a decis restructurarea agentiilor guvernamentale aflate in subordinea Guvernului, a anuntat primul-ministru Emil Boc:  „Exista 226 de agentii, autoritati, administratii, centre, companii, inspectorate, inspectii, institute, laboratoare, oficii, regii si alte institutii de acest fel care functioneaza intr-o forma sau alta in subordinea Guvernului. Din cele 226, pe care le-am analizat punct cu punct pe parcursul intalnirii cu ministrii, a rezultat ca in urma desfiintarii, comasarii sau fuziunii, preluarii in diversele structuri ale ministerelor, din 226 raman 107, cu mentiunea ca din cele 107 – 33 sunt obligatorii in raporturile pe care Romania le are cu UE.”

Intr-un comunicat al Guvernului se arata ca „ministerele de resort vor pregati pana saptamana viitoare actele normative pentru desfiintare, comasare, preluare in minister a acestor structuri guvernamentale, fie sub forma de hotarare de Guvern, fie ca proiecte de lege, urmand sa fie supuse aprobarii Guvernului sau Parlamentului.

In ceea ce priveste economiile la bugetul de stat pe care le vor genera aceste decizii, primul-ministru a afirmat ca 9.200 de posturi se vor elibera in urma desfiintarii sau comasarii acestor structuri guvernamentale, ceea ce va aduce o economie de aproximativ 50 milioane de euro. De asemenea, „in urma preluarii la bugetul de stat a veniturilor proprii ale unor agentii guvernamentale, precum Cadastru, Inspectoratul de Stat in Constructii, toate veniturile proprii ale agentiilor vor fi virate la bugetul de stat si fiecare salariat din aceste agentii va fi retribuit cu un salariu corespunzator platii din celelalte structuri guvernamentale. Din aceasta preluare la bugetul de stat a veniturilor agentiilor guvernamentale va rezulta o economie de aproximativ 100 milioane de euro”, a mai precizat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a mai declarat ca 60 de societati comerciale din subordinea Ministerului Economiei si a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii se afla in faza de evaluare, si urmeaza ca in perioada urmatoare sa se prezinte situatia punctuala pentru fiecare dintre ele.”

 
Secţiuni: Content, Dreptul muncii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD