Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

California. Supravegherea video limitata la locul de munca. Admisibilitate


6 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Este rezonabil pentru salariati sa nu sufere intruziuni in intimitatea (privacy) lor la locul de munca, insa acest drept cunoaste limitari. In acest sens, informeaza LAW.COM, Curtea Suprema a Californiei a judecat numeroase procese in care companiile erau actionate pentru instalarea echipamentului de supraveghere video in birourile salariatilor, in secret, pentru bunul mers al afacerii.

Centrul pentru Copii Hillsides din Pasadena a instalat un echipament de inalta performanta in incercarea de a depista cine vizioneaza filme pentru adulti cu copii pe computer in zorii zilei. Camera video a fost instalata in biroul ocupat de managerul Abigail Hernandez si asistenta administrativa Maria Lopez, care nu erau suspectate, si a filmat numai dupa sfarsitul programului nefiind inregistata nicio persoana folosind computerul.

Curtea a aratat ca nu intentioneaza sa incurajeze supravegherea video, dar in acest caz a fost ingaduita.

Activitatea sistemului de supraghere a fost exercitata strict intr-un anumit loc, timp si cu anumit scop si a fost determinata de interese legitime. Reclamantii nu au fost supusi riscului de a fi monitorizati ori inregistrati in timpul programului de lucru si, de fapt, in speta, nu au fost niciodata inregistrati pe camera.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii