Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Poziția ref. înregistrările apărute în spaţiul public de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea


8 ianuarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 7 ianuarie 2019, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a publicat un comunicat de presă privind înregistrările recent apărute în spaţiul public de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea:

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, cu maximă îngrijorare, de conţinutul înregistrărilor recent apărute în spaţiul public care relevă, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, un mod de lucru având ca finalitate deturnarea scopului justiţiei.

În acest sens, Secţia identifică potenţiale practici de intimidare, de presiune asupra judecătorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relaţiilor personale ori profesionale dintre aceştia în vederea obţinerii unor soluţii favorabile în cauzele instrumentate de respectiva unitate de parchet.

Dată fiind gravitatea afirmaţiilor din înregistrările menţionate, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecţiei Judiciare şi Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să deruleze, cu maximă operativitate, cercetările care se impun, absolut necesare pentru protejarea efectivă a independenţei judecătorilor şi pentru garantarea respectării drepturilor cetăţenilor la o justiţie dreaptă.”

***

Vineri, 4 ianuarie 2019, în spațiul public au apărut înregistrări ale procurorilor anticorupție de la DNA – Serviciul Teritorial Oradea, potrivit ebihoreanul.ro.

Înregistrarea a fost făcută publică de către avocatul Răzvan Doseanu. Conţinutul redă o frântură dintr-o şedinţă de lucru desfăşurată în 18 ianuarie 2018.

Fragmente din interceptări:
„N-au ăia (n.r. – judecătorii) nicio treabă, nu interesează pe nimeni nimic, nu-i niciun interes… Nu-i încleştare, nu-i nimica, stau avocaţii, toată lumea e într-o veselie…”
„Doar dosarele noastre sunt luate filă cu filă, multe dosare (n.r. – ale altor parchete) nici nu-s citite de judecători. Când intră DNA, e o stare de nervozitate, tensiune… Avocaţii-s aşa, judecătorii să ne pună la punct dacă se poate.”
„Dacă nu se întâmplă ceva la Curte, varză vom ajunge pe câteva dosare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii