Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Poziția ref. înregistrările apărute în spaţiul public de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea
08.01.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 7 ianuarie 2019, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a publicat un comunicat de presă privind înregistrările recent apărute în spaţiul public de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea:

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, cu maximă îngrijorare, de conţinutul înregistrărilor recent apărute în spaţiul public care relevă, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, un mod de lucru având ca finalitate deturnarea scopului justiţiei.

În acest sens, Secţia identifică potenţiale practici de intimidare, de presiune asupra judecătorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relaţiilor personale ori profesionale dintre aceştia în vederea obţinerii unor soluţii favorabile în cauzele instrumentate de respectiva unitate de parchet.

Dată fiind gravitatea afirmaţiilor din înregistrările menţionate, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecţiei Judiciare şi Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să deruleze, cu maximă operativitate, cercetările care se impun, absolut necesare pentru protejarea efectivă a independenţei judecătorilor şi pentru garantarea respectării drepturilor cetăţenilor la o justiţie dreaptă.”

***

Vineri, 4 ianuarie 2019, în spațiul public au apărut înregistrări ale procurorilor anticorupție de la DNA – Serviciul Teritorial Oradea, potrivit ebihoreanul.ro.

Înregistrarea a fost făcută publică de către avocatul Răzvan Doseanu. Conţinutul redă o frântură dintr-o şedinţă de lucru desfăşurată în 18 ianuarie 2018.

Fragmente din interceptări:
„N-au ăia (n.r. – judecătorii) nicio treabă, nu interesează pe nimeni nimic, nu-i niciun interes… Nu-i încleştare, nu-i nimica, stau avocaţii, toată lumea e într-o veselie…”
„Doar dosarele noastre sunt luate filă cu filă, multe dosare (n.r. – ale altor parchete) nici nu-s citite de judecători. Când intră DNA, e o stare de nervozitate, tensiune… Avocaţii-s aşa, judecătorii să ne pună la punct dacă se poate.”
„Dacă nu se întâmplă ceva la Curte, varză vom ajunge pe câteva dosare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate