Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Functionari publici arestati pentru luare de mita si trafic de influenta


7 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:

BOGDAN VASILE SILVIU, functionar public in cadrul Directiei Generale a Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta;

DEMETRIAN SMARANDA, functionar public in cadrul Directiei Generale a Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA, „din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii septembrie 2008, inculpatul Bogdan Vasile Silviu a pretins iar la data de 30 septembrie 2008 a primit cu titlu de mita suma de 8.000 lei de la doi denuntatori in scopul de a nu indeplini un act care se inscria in indatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu il sanctiona contraventional pe beneficiarul unor lucrari de renovare efectuate la un imobil situat in Bucuresti.

De asemenea, in perioada 30 septembrie 2008 – 5 august 2009, la diferite intervale de timp, inculpatii Bogdan Vasile Silviu si Demetrian Smaranda le-au promis denuntatorilor ca, in schimbul unei sume de bani, isi vor folosi influenta si relatiile pentru a-i ajuta sa nu intampine probleme din partea autoritatilor la efectuarea receptiei lucrarilor de constructie efectuate la imobilul sus mentionat.

In data de 1 aprilie 2009, cei doi inculpati au comunicat suma pretinsa, si anume 16.000 euro, in scopul de a-i determina pe functionarii publici – membri ai Comisiei de receptie sa faca un act ce intra in atributiilor lor de serviciu, respectiv sa semneze procesul verbal de receptie a lucrarilor efectuate la imobil.

Suma respectiva a fost primita de inculpatul Bogdan Vasile Silviu la data de 5 august 2009, acesta fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie. Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 6 august 2009, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore.

La data de 6 august 2009 Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea inculpatilor pe termen de 29 de zile. La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I – Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică