Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
STOICA & Asociatii
Proiect UNBR JUST ACCESS
Print Friendly, PDF & Email

Poziția guvernatorului BNR ref. „taxa pe lăcomie”

09.01.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 8 ianuarie 2019, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a criticat Ministerul de Finanțe pentru că nu a discutat cu industria bancară înainte de a lua decizia cu referire la „taxa pe lăcomie” și a precizat că există numeroase nelămuriri cu privire la aplicabilitatea taxei, potrivit ziare.com.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Trebuie sa discuți cu industria bancară, nu la final de an, în prag de Crăciun, vii cu o astfel de bombă. Asta e principala nemulțumire, cred că Ministerul de Finanțe va discuta cu reprezentanții ei. Au și ei nelămuriri despre cum se aplică taxa. Și noi avem dificultăți în a înțelege această ordonanță. O asemenea OUG trebuia prezentată întâi în Comitetul Național de Stabilitate Macroeconomică. Probabil vom cere să facem o ședință extraordinară a Comitetului. Flexibilitatea politicii monetare va fi afectată, ceea ce nu va ajuta Guvernul.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a spus duminică, 6 ianuarie 2018, într-o emisiune, ca îl va chema pe guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, la minister, pentru o discuție privind băncile, potrivit ziare.com.

Eugen Teodorovici:Am să îi fac o invitație domnului guvernator să vină la Ministerul de Finanțe. Dânsul nu a mai fost de ani de zile la Ministerul de Finanțe. Am tot fost eu, anul trecut, și în cadrul unor discuții oficiale, dar și în cadrul unor discuții bilaterale. Acum am să-l invit eu la Finanțe, alături de președintele Asociației Romane a Băncilor și împreună vor trebui să-mi raspundă unor întrebări, tocmai pentru a evita situațiile care se întâmplă astăzi în zona sistemului bancar. Să le ascult și doleanțe, dar să le pun și eu întrebări la care vreau să am și câteva răspunsuri. Vorbim de provizioane bancare”.

Guvernatorul BNR a declarat că nu a primit nicio invitație oficială din partea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru o discuție privind băncile.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.