Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Favorizarea făptuitorului. Schimbarea depoziției de martor

15.01.2019 | Andreea COMAN, Anne-Mary MUSTIAȚĂ
Abonare newsletter
Andreea Coman

Andreea Coman

Anne-Mary Mustiață

Anne-Mary Mustiață

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că se impune achitarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului reținând în esență că această infracțiune nu poate exista în cazul în care o persoană audiată ca martor a revenit cu modificări asupra depoziției ințiale, în cursul unui proces penal, întrucât pe de o parte, în cazul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, situația premisă constă în comiterea unei fapte prevăzute de legea penală de către o altă persoană, favorizarea infractorului fiind o infracțiune ce are un caracter subsecvent, iar pe de altă parte, procesul inițial în cadrul căruia inculpatul a dat declarația se află încă în curs de judecată, iar până la soluționarea definitivă a cauzei și în lipsa altor elemente care să susțină existența infracțiunii, inculpatul nu poate răspunde penal sub aspectul comiterii infracțiunii de favorizare a făptuitorului. (Decizia nr. 95/A din 13 aprilie 2018, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Andreea Coman
Managing Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII

Anne-Mary Mustiață

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week