Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Favorizarea făptuitorului. Schimbarea depoziției de martor

15.01.2019 | Andreea COMAN, Anne-Mary MUSTIAȚĂ
Andreea Coman

Andreea Coman

Anne-Mary Mustiață

Anne-Mary Mustiață

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că se impune achitarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului reținând în esență că această infracțiune nu poate exista în cazul în care o persoană audiată ca martor a revenit cu modificări asupra depoziției ințiale, în cursul unui proces penal, întrucât pe de o parte, în cazul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, situația premisă constă în comiterea unei fapte prevăzute de legea penală de către o altă persoană, favorizarea infractorului fiind o infracțiune ce are un caracter subsecvent, iar pe de altă parte, procesul inițial în cadrul căruia inculpatul a dat declarația se află încă în curs de judecată, iar până la soluționarea definitivă a cauzei și în lipsa altor elemente care să susțină existența infracțiunii, inculpatul nu poate răspunde penal sub aspectul comiterii infracțiunii de favorizare a făptuitorului. (Decizia nr. 95/A din 13 aprilie 2018, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Andreea Coman
Managing Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII

Anne-Mary Mustiață


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership