Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Activitate parchete – 7-11 ianuarie 2019
11.01.2019 | JURIDICE.ro

I. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT Tulcea. Trafic de droguri și de produse cu efecte psihoactive. Percheziții domiciliare, reținere, arestare preventivă

La data de 4 ianuarie 2019, procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Tulcea și Constanța, în cadrul unei acțiuni privind combaterea traficului de droguri și de produse cu efecte psihoactive.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate diferite cantități de droguri de risc, respectiv cannabis, produse cu efecte psihoactive, 2 cântare electronice, telefoane mobile și sume de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anilor 2018-2019, un număr de 5 inculpaţi au deținut și vândut tinerilor de pe raza municipiului Tulcea droguri de risc, respectiv cannabis, la prețul de 50-60 de lei doza de 0,4 – 0,7 grame, iar alţi 2 suspecți, în cursul anilor 2017-2019, au deținut și vândut tinerilor de pe raza municipiului Tulcea produse cu efecte psihoactive la prețul de 10 lei doza de 0,1 grame.

La data de 4 ianuarie 2019, s-a dispus reținerea celor 7 inculpați, iar la data de 5 ianuarie 2019, Tribunalul Tulcea a luat măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat și lucrători din cadrul I.P.J. Tulcea.

Pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT. Trafic international de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. Reținere, arestare preventivă

La data de 5 ianuarie 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului  M. N. K., pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 5 ianuarie 2019, inculpatul M. N. K și suspectul N. C. G. au introdus pe teritoriul României, prin punctul vamal Porțile de Fier I, droguri de mare risc, respectiv cantitatea netă de 384,35 grame de cocaină, pe care au deținut-o și transportat-o și pe teritoriul României, disimulată sub volanul unui autoturism.

La data de 5 ianuarie 2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Popești-Leordeni, judeţul Ilfov, ocazie cu la una dintre locaţii, la domiciliul inculpatului  S. I. a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 30 de grame de cocaină care a fost deținută de către inculpat în vederea vânzării.

La data de 6 ianuarie 2019  Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea  preventivă a inculpatului M. N. K  pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpatul S. I., procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 56 de zile.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul politiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a  Criminalității Organizate din Mehedinți, precum și al celor din cadrul Inspectoratului  General al Poliției de Frontieră.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: www.diicot.ro


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.