Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Justiției. Selecția reprezentantului României în cadru CPT. UPDATE. Reluarea procedurii. UPDATE: Selecția candidaților
25.09.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 24 septembrie 2019, a avut loc reuniunea Comisiei de selecție pentru desemnarea reprezentantului României în Comitetul european pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT). În această etapă a procedurii a avut loc evaluarea dosarelor celor șase candidați înscriși pentru această poziție. Până la momentul evaluării dosarelor de către Comisie, un candidat s-a retras, potrivit unui comunicat.

Comisia de selecție este condusă de ministrul justiției, Ana Birchall, și este compusă din șase membri – patru reprezentanți ai ministerelor (Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii) și un reprezentatnt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Verificarea dosarelor a constat în evaluarea îndeplinirii condițiilor cumulative care să permită accederea în urmatoarea etapă a procedurii, interviul. În urma evaluării dosarelor realizată individual de fiecare membru al Comisiei de selecție, s-a constatat că din cei cinci candidați rămași în procedura de selecție, trei au îndeplinit toate condițiile cumulative, iar doi candidați au fost respinși.

Candidații care îndeplinesc condițiile vor susține interviul în fața aceleiași Comisii de selecție în perioada următoare.

Ana Birchall: „Comisia a analizat cu transparență și profesionalism dosarele tuturor candidaților. Comitetul european pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante este un organism extrem de important, iar România merită să fie reprezentată așa cum se cuvine, având la bază meritocrația și experiența profesională relevantă pentru activitatea acestui comitet.”

***

Joi, 11 aprilie 2019, Ministerul Justiției a anunțat reluarea procedurii pentru selectarea reprezentantului României în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii și pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT).

:: Anunțul

***

Joi, 10 ianuarie 2019, Ministerul Justiției a anunțat demararea procedurii pentru selectarea reprezentantului României în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii și pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT), potrivit unui comunicat.

:: Anunțul


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.