Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


Tribunalul Satu Mare/Curtea de Apel Oradea: Protocoalele sunt informații de interes public
15.01.2019 | Razvan Nicolae MICUL

Secţiuni: Data protection, Jurisprudență Curți de Apel, Jurisprudență Tribunale, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Răzvan Nicolae Micul

Răzvan Nicolae Micul

Publicăm trei hotărâri judecătorești privind caracterul public al protocoalelor încheiate între autoritățile statului/autoritățile statului – entități de drept privat. Sentința civilă nr. 849/CA/2018 a Tribunalului Satu Mare privește obligarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova la comunicarea protocoalelor încheiate de această unitate de parchet. Sentința Civilă nr. 2276/CA/2017, pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosarul nr. 3258/83/2017, privește obligarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală la comunicarea protocolului, încheiat cu Asociația Română a Băncilor, privind schimbul automat de date pentru realizarea popririlor electronice, hotărârea fiind definitivă prin Decizia civilă nr. 3101/CA/2018 a Curții de Apel Oradea.

Apreciem util să reiterăm solicitarea publică, adresată PÎCCJ și Serviciului Român de Informații, de a comunica public dacă protocoalele încheiate între cele două instituții aveau anexe, în fapt formulare tipizate, care se completau cu numele ofițerilor de informații și a procurorilor care constituiau echipa mixtă însărcinată cu demersurile de cercetare penală în cauzele în care cele două instituții cooperau. Aparent, pentru fiecare dosar care impunea o asemenea cooperare, se completa tipizatul prevăzut în anexa protocolului. Confirmarea, sau infirmarea acestei informații, prezintă interes deosebit pentru opinia publică.

Răzvan Nicolae Micul

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti