ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Satu Mare/Curtea de Apel Oradea: Protocoalele sunt informații de interes public

15.01.2019 | Razvan Nicolae MICUL
Abonare newsletter
Răzvan Nicolae Micul

Răzvan Nicolae Micul

Publicăm trei hotărâri judecătorești privind caracterul public al protocoalelor încheiate între autoritățile statului/autoritățile statului – entități de drept privat. Sentința civilă nr. 849/CA/2018 a Tribunalului Satu Mare privește obligarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova la comunicarea protocoalelor încheiate de această unitate de parchet. Sentința Civilă nr. 2276/CA/2017, pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosarul nr. 3258/83/2017, privește obligarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală la comunicarea protocolului, încheiat cu Asociația Română a Băncilor, privind schimbul automat de date pentru realizarea popririlor electronice, hotărârea fiind definitivă prin Decizia civilă nr. 3101/CA/2018 a Curții de Apel Oradea.

Apreciem util să reiterăm solicitarea publică, adresată PÎCCJ și Serviciului Român de Informații, de a comunica public dacă protocoalele încheiate între cele două instituții aveau anexe, în fapt formulare tipizate, care se completau cu numele ofițerilor de informații și a procurorilor care constituiau echipa mixtă însărcinată cu demersurile de cercetare penală în cauzele în care cele două instituții cooperau. Aparent, pentru fiecare dosar care impunea o asemenea cooperare, se completa tipizatul prevăzut în anexa protocolului. Confirmarea, sau infirmarea acestei informații, prezintă interes deosebit pentru opinia publică.

Răzvan Nicolae Micul

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate