Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Tribunalul Satu Mare/Curtea de Apel Oradea: Protocoalele sunt informații de interes public
15.01.2019 | Razvan Nicolae MICUL

JURIDICE - In Law We Trust
Răzvan Nicolae Micul

Răzvan Nicolae Micul

Publicăm trei hotărâri judecătorești privind caracterul public al protocoalelor încheiate între autoritățile statului/autoritățile statului – entități de drept privat. Sentința civilă nr. 849/CA/2018 a Tribunalului Satu Mare privește obligarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova la comunicarea protocoalelor încheiate de această unitate de parchet. Sentința Civilă nr. 2276/CA/2017, pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosarul nr. 3258/83/2017, privește obligarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală la comunicarea protocolului, încheiat cu Asociația Română a Băncilor, privind schimbul automat de date pentru realizarea popririlor electronice, hotărârea fiind definitivă prin Decizia civilă nr. 3101/CA/2018 a Curții de Apel Oradea.

Apreciem util să reiterăm solicitarea publică, adresată PÎCCJ și Serviciului Român de Informații, de a comunica public dacă protocoalele încheiate între cele două instituții aveau anexe, în fapt formulare tipizate, care se completau cu numele ofițerilor de informații și a procurorilor care constituiau echipa mixtă însărcinată cu demersurile de cercetare penală în cauzele în care cele două instituții cooperau. Aparent, pentru fiecare dosar care impunea o asemenea cooperare, se completa tipizatul prevăzut în anexa protocolului. Confirmarea, sau infirmarea acestei informații, prezintă interes deosebit pentru opinia publică.

Răzvan Nicolae Micul

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.