ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Satu Mare/Curtea de Apel Oradea: Protocoalele sunt informații de interes public
15.01.2019 | Razvan Nicolae MICUL


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Răzvan Nicolae Micul

Răzvan Nicolae Micul

Publicăm trei hotărâri judecătorești privind caracterul public al protocoalelor încheiate între autoritățile statului/autoritățile statului – entități de drept privat. Sentința civilă nr. 849/CA/2018 a Tribunalului Satu Mare privește obligarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova la comunicarea protocoalelor încheiate de această unitate de parchet. Sentința Civilă nr. 2276/CA/2017, pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosarul nr. 3258/83/2017, privește obligarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală la comunicarea protocolului, încheiat cu Asociația Română a Băncilor, privind schimbul automat de date pentru realizarea popririlor electronice, hotărârea fiind definitivă prin Decizia civilă nr. 3101/CA/2018 a Curții de Apel Oradea.

Apreciem util să reiterăm solicitarea publică, adresată PÎCCJ și Serviciului Român de Informații, de a comunica public dacă protocoalele încheiate între cele două instituții aveau anexe, în fapt formulare tipizate, care se completau cu numele ofițerilor de informații și a procurorilor care constituiau echipa mixtă însărcinată cu demersurile de cercetare penală în cauzele în care cele două instituții cooperau. Aparent, pentru fiecare dosar care impunea o asemenea cooperare, se completa tipizatul prevăzut în anexa protocolului. Confirmarea, sau infirmarea acestei informații, prezintă interes deosebit pentru opinia publică.

Răzvan Nicolae Micul

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate