Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Consultanță fiscală asigurată de soția unui inspector ANAF


21 ianuarie 2019 | Andreea COMAN, Anne-Mary MUSTIAȚĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Andreea Coman

Andreea Coman

Anne-Mary Mustiață

Anne-Mary Mustiață

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală de către persoane pentru care soția unui inspector ANAF, având competență de verificare cu privire la acele persoane, asigura consultanța fiscală și evidența contabilă, nu se încadrează nici în dispozițiile art. 11 (fapta persoanei care, având sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, îndeplinește pentru acesta vreo însărcinare, intermediază ori înlesnește efectuarea unor operațiuni comerciale sau financiare ori participă cu capital la un asemenea operator economic, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit), nici în dispozițiile art. 12 (efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. (Decizia nr. 129/A din 23 mai 2018, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Andreea Coman
Managing Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII

Anne-Mary Mustiață

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică