Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

România la CEDO: cauza pendinte PRINA. Condamnare pentru abuz în serviciu după impunerea unei amenzi contravenționale în materia achizițiilor publice și ne bis in idem
14.01.2019 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: Achiziții publice, CEDO, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 37697/13
Minel Florin PRINA împotriva României
introdusă la 4 iunie 2013 și comunicată la 5 decembrie 2018

I. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO și tradus de mine repede cu ajutorul lui Google Translate)

Cererea se referă la reclamant, fostul șef al departamentului tehnic al Primăriei Slatina, care arată că a fost condamnat penal printr-o hotărâre din 7 decembrie 2012 de Curtea de Apel Craiova pentru abuz în serviciu (articolul 12 § 3 din Legea nr. 78/2000), după ce i se aplicase o amendă contravențională pentru aceleași fapte, și anume pentru nereguli în atribuirea contractelor de achiziții publice între 2004 și 2006.

Amenzile i-au fost aplicate la data de 29 mai 2006 de către Curtea de Conturi în temeiul articolelor 98 și 99 din Ordonanța Guvernului nr. 60/2001 privind achizițiile publice.

II. Întrebările comunicate în data de 5 decembrie 2018

1. Procedura prin care Curtea de Conturi a aplicat reclamantului amenda a fost de natură „penală”?

2. În caz afirmativ, faptele din speță se referă la proceduri care ar putea fi considerate a fi combinate astfel încât să fie integrate într-un întreg coerent, unind aceste proceduri printr-o legătură materială și temporală suficient de apropiată și prin urmare, compatibilă cu criteriul „bis” în conformitate cu articolul 4 din Protocolul nr 7 (A și B v. Norvegia [GC], 24130/11 și 29758/11, §§112-134 15 noiembrie 2016 și Johannesson și alții împotriva Islandei, cererea nr. 22007/11, §§ 48-49, 18 mai 2017)? (s.n. – M.M.-B.)

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti