Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Conferința de deschidere a proiectului TAEJ. UPDATE: Cum a fost
29.01.2019 | JURIDICE.ro

29 ianuarie 2019: Luni, 28 ianuarie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a organizat, la București, conferința de deschidere a proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, potrivit unui comunicat.

În deschiderea conferinței, jud. Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a subliniat importanța deosebită a proiectului într-o perioadă în care justiția din România se confruntă cu o criză de încredere, având ca obiectiv final sporirea comunicării publice în scopul înțelegerii rolului justiției în societate în mod corect și obiectiv.

La rândul său, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a felicitat Consiliul Superior al Magistraturii pentru inițiativă, arătând că în mod complementar se derulează proiectul inițiat de Ministerul Justiției având ca obiectiv educația juridică în școli. Totodată, a precizat că o importanță deosebită în atingerea obiectivelor o au calitatea legii, a interpretării acesteia, precum și partajarea competențelor în derularea proiectului, asigurând toți partenerii de proiect de sprijinul său constant.

Jud. Cristina Rotaru Radu, directorul Institutului Național al Magistraturii, a întărit necesitatea și importanța proiectului pentru viitorii magistrați și a asigurat Consiliul Superior al Magistraturii de întregul aport al Institutului în derularea proiectului.

În continuare, jud. Andrea Annamaria Chiş, manager de proiect şi procurorul Tatiana Toader, asistent manager de proiect, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, au prezentat în detaliu obiectivele și rezultatele proiectului, precum şi stadiul implementării activităților din cadrul proiectului.

Pentru detalierea anumitor activități importante din cadrul proiectului, care vor avea un impact pronunțat pe termen lung, au susținut prezentări Radu Nicolae și Răzvan Mătăşel, experți cooptați în cadrul proiectului.

In acest sens, Radu Nicolae a prezentat importanța cercetării sociologice, care are drept obiective identificarea percepției publicului, justițiabililor, magistraților și profesioniștilor din sistemul judiciar cu privire la actul de justiție din România, analiza cauzelor nivelului de percepție, a surselor care generează percepția și a modului în care comunică sistemul judiciar. Activitatea de cercetare sociologică se va derula în perioada ianuarie – mai 2019, iar concluziile cercetărilor calitative și cantitative vor fundamenta strategia de comunicare unitară la nivelul sistemului judiciar.

Răzvan Mătăşel a prezentat aspecte privind redactarea unei strategii de comunicare unitare la nivelul sistemului judiciar, cât și referitoare la derularea campaniei de informare a cetățenilor cu privire la sistemul judiciar și serviciile furnizate de acesta.

În final, în cadrul sesiunii de întrebări, av. Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România a asigurat Consiliul Superior al Magistraturii de întreaga colaborare a corpului avocaților în atingerea obiectivelor proiectului, considerând că proiectul reprezintă un demers necesar pentru sistemul judiciar.

La conferință au participat reprezentanți ai Consiliul Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii, Școlii Naționale de Grefieri, Inspecției Judiciare, Uniunii Naționale a Barourilor, Uniunii Executorilor Judecătorești, Uniunii Notarilor Publici, Ministerului Justiției, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și reprezentanți ai instanțelor și parchetelor.

***

14 ianuarie 2019: Luni, 14 ianuarie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că va organiza luni, 28 ianuarie 2019, începând cu ora 09:00, la Hotelul Capitol, situat în Calea Victoriei nr. 29, sector 1, Bucureşti, Conferinţa de deschidere a Proiectului Transparenţă, accesibilitate şi educaţie juridică prin îmbunătăţirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, potrivit unui comunicat.

Obiectivul general urmărit prin proiect este îmbunătiţirea şi abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparenţe sporite în interiorul şi exteriorul sistemului, precum şi îmbunătăţirea accesului la justiţie prin creşterea gradului de informare, conştientizarea drepturilor cetăţenilor şi dezvoltarea culturii juridice.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 şi este lansat de Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider, în parteneriat cu Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Inspecţia Judiciară, Ministerul Justiţiei şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.