JURIDICE SELECTED
Print Friendly, PDF & Email

Universitatea ”Lucian Blaga”. Ceremonie de acordare a titlului de Doctor Honoris prof. Angelika Nußberger

14.01.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Facultatea de Drept anunță organizarea ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Angelika Nußberger, judecător și vicepreședinte al Curții Europene a Drepturilor Omului, potrivit unui comunicat semnat de conf. univ. dr. Daiana Vesmaș, Decan al Facultății de Drept, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Evenimentul va avea loc vineri, 18 ianuarie 2019, ora 11:00, în sala Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 2.

Angelika Nußberger a urmat cursurile Facultății de Drept din München, este doctor în drept al Universității din Würzburg  din 1993 și are o solidă carieră academică în domeniul dreptului internațional și drepturilor omului: research fellow la Max-Planck-Institute for Foreign and International Social Law, München, 1993-2001, visiting researcher la Harvard University, 1994-1995. Este profesor titular la Universitatea din Köln, a fost director al Institutului pentru Dreptul Est-European din cadrul aceleiași instituții si prorector al Universității . Doamna Nußberger are o prestigioasă carieră în domeniul drepturilor omului și democrației prin drept: a fost membru al comitetului de experți privind aplicarea convențiilor și recomandărilor Organizației Internaționale a Muncii (2004-2010), membru supleant al Comisiei de la Veneția (2006-2010). Din 2011 este judecător numit din partea Germaniei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, vicepreședinte și apoi președinte de secție între 2012 și 2017, iar din 1 februarie 2017 este vice-președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week