Vă invităm să ne transmiteți întrebări!
Colectăm întrebări pentru conferința Viorel Mihai Ciobanu: NCPC RELOADED. Conferința, dedicată reconfigurării Codului de procedură civilă prin Legea nr. 310/2018, este organizată de Societatea de Științe Juridice, Baroul București și Facultatea de Drept a Universității din București, cu susținerea partenerilor noștri.
Întrebare: Care este instanța competentă material să soluționeze un dosar de partaj succesoral unde, printre alte capete de cerere, figurează și reducțiunea unei liberalități excesive în valoare de peste 200.000 de lei, având în vedere că, prin noua lege, a fost modificat art. 94 lit. j) C.proc.civ., însă au rămas intacte art. 123 alin. 1 C.proc.civ. și art. 985 alin. 2 C.proc.civ.? Aceste texte ar putea justifica teza caracterului accesoriu al capătului de cerere privind partajul în exemplul dat, or modificarea, prin noua lege, a art. 94 lit. j) pare a fi doar în sensul unei competențe materiale necondiționate valoric, iar nu și în sensul unei competențe a judecătoriei independente de natura (principală ori accesorie) a capătului de cerere privind partajul…
Vor răspunde la întrebări prof. univ. dr. Flavius Baias, av. prof. univ. dr. Traian Briciu, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae. Vă reamintim că prof. univ. dr. Flavius Baias, av. dr. Gheorghe Florea și prof. univ. dr. Marian Nicolae au fost membri ai Comisiei de redactare a NCPC.
Vă invităm să ne transmiteți întrebări!
:: pentru detalii despre conferință și înscrieri click aici
Cuvinte cheie:
Baroul București,
Codul de procedura civila,
Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti,
Flavius Baias,
Gheorghe FLOREA,
instanta competenta,
Legea nr. 310/2018,
liberalitate excesivă,
Marian Nicolae,
NCPC RELOADED,
partaj,
Societatea de Științe Juridice (SSJ),
Traian-Cornel Briciu
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi
aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!