Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind Statutul funcționarilor publici
16.01.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 36 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicat Legea nr. 24/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcționarilor publici pentru anul 2018.

Au fost introduse două anexe noi:

1. Anexa nr. 1: Lista cuprinzând funcțiile publice
2. Anexa nr. 2 care cuprinde: I. 
Criterii de performanță pentru evaluarea îndeplinirii obiectivelor strategice ale înalților funcționari publici; II. Criteriile de evaluare pentru funcționarii publici debutanți; III. Criterii de performanță pentru funcționarii publici de execuție și de conducere; IV. 

Legea a suferit modificări esențiale și la conținutul propriu-zis.

Astfel, au fost introduse la Capitolul III „Categoria înalților funcționari publici”, 10 articole noi care reglementează în detaliu evaluarea performanțelor profesionale individuale ale înalților funcționari publici, precum și obiectivele pentru perioada pentru care se face evaluarea sunt obiective strategice și obiective operaționale.

Pe parcursul perioadei de stagiu, funcționarul public debutant are un îndrumător, funcționar public definitiv desemnat de conducătorul autorității sau instituției publice, de regulă, din cadrul compartimentului în cadrul căruia urmează să își desfășoare activitatea, cu atribuții în stabilirea programului de desfășurare a perioadei de stagiu și în coordonarea activității funcționarului public debutant pe parcursul acestei perioade.

A fost introdusă o secțiune nouă dedicată evaluării performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici (Cap. IV Cariera funcționarilor publici)

În general, legea de modificare are tendința de a stabili criterii clare și mecanisme concrete prin care activitate funcționarilor publici să fie apreciată.

Pentru mai multe detalii a se vedea Legea de modificare integral.

Intrarea în vigoare: 17 ianuarie 2019.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate