Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Legii privind Statutul funcționarilor publici
16.01.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 36 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicat Legea nr. 24/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcționarilor publici pentru anul 2018.

Au fost introduse două anexe noi:

1. Anexa nr. 1: Lista cuprinzând funcțiile publice
2. Anexa nr. 2 care cuprinde: I. 
Criterii de performanță pentru evaluarea îndeplinirii obiectivelor strategice ale înalților funcționari publici; II. Criteriile de evaluare pentru funcționarii publici debutanți; III. Criterii de performanță pentru funcționarii publici de execuție și de conducere; IV. 

Legea a suferit modificări esențiale și la conținutul propriu-zis.

Astfel, au fost introduse la Capitolul III „Categoria înalților funcționari publici”, 10 articole noi care reglementează în detaliu evaluarea performanțelor profesionale individuale ale înalților funcționari publici, precum și obiectivele pentru perioada pentru care se face evaluarea sunt obiective strategice și obiective operaționale.

Pe parcursul perioadei de stagiu, funcționarul public debutant are un îndrumător, funcționar public definitiv desemnat de conducătorul autorității sau instituției publice, de regulă, din cadrul compartimentului în cadrul căruia urmează să își desfășoare activitatea, cu atribuții în stabilirea programului de desfășurare a perioadei de stagiu și în coordonarea activității funcționarului public debutant pe parcursul acestei perioade.

A fost introdusă o secțiune nouă dedicată evaluării performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici (Cap. IV Cariera funcționarilor publici)

În general, legea de modificare are tendința de a stabili criterii clare și mecanisme concrete prin care activitate funcționarilor publici să fie apreciată.

Pentru mai multe detalii a se vedea Legea de modificare integral.

Intrarea în vigoare: 17 ianuarie 2019.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti