Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Modificarea Legii privind Statutul funcționarilor publici
16.01.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 36 din data de 14 ianuarie 2019, a fost publicat Legea nr. 24/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcționarilor publici pentru anul 2018.

Au fost introduse două anexe noi:

1. Anexa nr. 1: Lista cuprinzând funcțiile publice
2. Anexa nr. 2 care cuprinde: I. 
Criterii de performanță pentru evaluarea îndeplinirii obiectivelor strategice ale înalților funcționari publici; II. Criteriile de evaluare pentru funcționarii publici debutanți; III. Criterii de performanță pentru funcționarii publici de execuție și de conducere; IV. 

Legea a suferit modificări esențiale și la conținutul propriu-zis.

Astfel, au fost introduse la Capitolul III „Categoria înalților funcționari publici”, 10 articole noi care reglementează în detaliu evaluarea performanțelor profesionale individuale ale înalților funcționari publici, precum și obiectivele pentru perioada pentru care se face evaluarea sunt obiective strategice și obiective operaționale.

Pe parcursul perioadei de stagiu, funcționarul public debutant are un îndrumător, funcționar public definitiv desemnat de conducătorul autorității sau instituției publice, de regulă, din cadrul compartimentului în cadrul căruia urmează să își desfășoare activitatea, cu atribuții în stabilirea programului de desfășurare a perioadei de stagiu și în coordonarea activității funcționarului public debutant pe parcursul acestei perioade.

A fost introdusă o secțiune nouă dedicată evaluării performanțelor profesionale individuale ale funcționarilor publici (Cap. IV Cariera funcționarilor publici)

În general, legea de modificare are tendința de a stabili criterii clare și mecanisme concrete prin care activitate funcționarilor publici să fie apreciată.

Pentru mai multe detalii a se vedea Legea de modificare integral.

Intrarea în vigoare: 17 ianuarie 2019.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.