Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 17 ianuarie 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
18.01.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

18 ianuarie 2019: Joi, 17 ianuarie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 17 ianuarie 2019, potrivit unui comunicat.

I. ORDONANȚE
1. Ordonanță privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.
II. HOTĂRÂRI
1. Hotărâre privind aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan care fac obiectul proiectului de interes comun în domeniul gazelor naturale” Conducta Ţărmul Mării Negre -Podişor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”.
2. Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Taratukhin Andrey”.
3. Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Valchar Radim”.
4. Hotărâre privind aprobarea unor modificări în inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Prahova, Botoşani, Cluj, Constanţa, Tulcea, Iaşi, Olt, Mehedinţi, Dolj, Timiş, Argeş, Vaslui, Alba, Gorj, Ilfov şi municipiul Bucureşti.
5. Hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administarrea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Vrancea, Alba şi municipiul Bucureşti, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării acestora şi pentru modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
6. Hotărâre privind trecerea unui imobil, aflat în administrarea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială pentru acest imobil şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
7. Hotărâre privind modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a actualizării valorii de inventar.
8. Hotărâre pentru reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ca urmare a fuziunii prin absorbţie a Centrului Naţionale pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor ”Larex”, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
9. Hotărâre privind aprobarea desfășurării activităților aferente organizării la București în contextul Președinției României la Consiliul UE în primul semestru al anului 2019 a reuniunii Consiliului Supravegheterilor ESMA și reuniunii membrilor Consiliului Supravegheterilor-EIOPA-Strategy Day, precum și a normativelor de cheltuieli pentru acțiunile de protocol ce se vor efectua în cadrul acestor activități.
10. Hotărâre pentru completarea art.4 din anexa la Hotărârea Guvernului nr.741/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2018 privind implementarea Programului guvernamental ”Investește în tine”.
11. Hotărâre privind transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în administrarea Ministerului Justiției.
III. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Încadrarea măsurii de ajutor de stat în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.
2. Memorandum cu tema: Contribuția României la a doua tranșă a Instrumentului de asistență pentru refugiați destinat Turciei”, FRIT II.
IV. RAPOARTE
1. Raport al institutului de Drept Public și Științe Administrative al României aferent anului 2017.
V. INFORMĂRI
1. Informare cu privire la desfăşurarea activităţilor din cadrul raporturilor constituţionale între Guvern şi Parlament, în anul 2018.
VI. PUNCTE DE VEDERE
1. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.148/2000 privind publicitatea.
2. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare.
3. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 114/1996 privind locuinţele.
4. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
5. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru completarea art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere.
6. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru completarea art. 100 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.
7. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul drepturilor veteranilor de război, invalizilor şi a văduvelor de război.
8. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 49 din 29 iulie 1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, 162 din 1 august 1991.
9. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă privind Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii bibliotecilor nr. 334/2002, provenit dintr-o propunere legislativă.
10. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției.
11. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
12. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 31 din Legea nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
13. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 15 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.
14. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă privind facilitarea încheierii contractelor de donație între operatorii economici și instituțiile sociale.
15. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă privind combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul a autorităților și instituțiilor publice centrale și locale.

***

17 ianuarie 2019: Miercuri, 16 ianuarie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 17 ianuarie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. Proiect de Hotărâre privind aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan care fac obiectul proiectului de interes comun în domeniul gazelor naturale”Conducta Ţărmul Mării Negre -Podişor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-9.pdf
2. Proiect de Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Taratukhin Andrey”.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-10.pdf
3. Proiect de Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Valchar Radim”.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-11.pdf
4. Proiect de Hotărâre privind aprobarea unor modificări în inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Prahova, Botoşani, Cluj, Constanţa, Tulcea, Iaşi, Olt, Mehedinţi, Dolj, Timiş, Argeş, Vaslui, Alba, Gorj, Ilfov şi municipiul Bucureşti.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-12.pdf
5. Proiect de Hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administarrea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Vrancea, Alba şi municipiul Bucureşti, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării acestora şi pentru modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-13.pdf
6. Proiect de Hotărâre privind trecerea unui imobil, aflat în administrarea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială pentru acest imobil şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-14.pdf
7. Proiect de Hotărâre privind modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a actualizării valorii de inventor.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HGANEXE.pdf
8. Proiect de Hotărâre pentru reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ca urmare a fuziunii prin absorbţie a Centrului Naţionale pentru Încercarea ş Expertizarea Produselor ”Larex”, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/HG-15.pdf
II. INFORMĂRI
1. Informare cu privire la desfăşurarea activităţilor din cadrul raporturilor constituţionale între Guvern şi Parlament, în anul 2018.
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/01/CUPRINS-INFORMARE.pdf
III. PUNCTE DE VEDERE
1. Proiecte de puncte de vedere cu privire la 15 inițiative legislative parlamentare.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti