« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Întâlnire interprofesională Decanul Baroului Alba – procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și conducerea Curții de Apel Alba Iulia
18.01.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 17 ianuarie 2019, Baroul Alba a anunțat că în data de 15 ianuarie 2019, la inițiativa conducerii Curții de Apel Alba Iulia, a avut loc o întâlnire interprofesională la care au participat, potrivit unui comunicat:
– Liviu Odagiu, Președintele Curții de Apel Alba Iulia
– Adrian Hancaș, Vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia
– Aurelian Mocanu, Vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia
– Ilie Narița, Procurorul general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia
– dr. Mihai Baco, Decanul Baroului Alba.

Cu această ocazie, conducerea Curții de Apel Alba Iulia a prezentat strategia pentru îmbunătățirea relațiilor interprofesionale dintre cei trei actori al actului de justitie. Un accent important s-a pus pe identificarea disfuncționalităților existente în desfășurarea actului de justiție, în relațiile interprofesionale și găsirea de soluții în vederea eliminării acestora.

Decanul Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, a prezentat principalele disfuncționalități care duc la îngreunarea activității profesionale ale avocaților, cum ar fi:
– lipsa dosarelor în format electronic pentru a putea fi accesate on-line;
– unele instanțe nu dau curs solicitărilor de a fi strigate cu prioritate cauzele cu avocați sau urgențele;
– citarea tuturor cauzelor la instanțe la ora 8.30, ceea ce face imposibilă prezența avocaților în același timp la mai multe instanțe;
– comunicarea actelor procedurale în perioada vacanțelor judecătorești, ceea ce duce la lipsirea avocaților de dreptul la concediu de odihnă;
– cenzurarea, nejustificată uneori, a onorariilor avocațiale;
– atitudinea sfidătoare a unor magistrați față de avocați;
– refuzul unor instanțe de a acorda un program suplimentar la registratură și arhivă pentru avocati.

Conducerea Curții de Apel Alba Iulia a manifestat o mare receptivitate în a soluționa aspectele mai sus menționate. Astfel, conducerea Curții de Apel Alba Iulia a dispus demararea lucrărilor în vederea creării platformei informatice pentru implementarea dosarelor în format electronic, ce va fi funcțional cel mai târziu începând cu data de 1 ianuarie 2020.

De asemenea, problemele sesizate vor fi aduse la cunoștinta șefilor de instanțe unde se manifestă aceste disfuncționalități. Totodată, s-a decis că acest gen de intâlniri să aibă loc periodic, ocazie cu care se vor analiza progresele făcute în eliminarea acestor disfuncționalități și pașii de urmat în vederea eliminării totale a acestora.

Tot cu această ocazie, i s-au adus la cunoștinta Procurorului general al PCA Alba Iulia, Ilie Narița, disfuncționalitățile care se manifestă la unele parchete în relațiile interprofesionale, luându-se măsuri imediate pentru eliminarea acestora.

S-a hotărât, de asemenea, continuarea organizării în comun de conferințe profesionale de către cele trei instituții, succesul precedentelor conferințe organizate în comun justificând pe deplin acest lucru.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.