Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Baroul Dolj. Poziție ref. votul Consiliului UNBR


22 ianuarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 22 ianuarie 2019, Baroul Dolj a anunțat că în ședința din 17 ianuarie 2019, Consiliul Baroului Dolj și-a exprimat poziția cu referire la modicarea nelegală a votului Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Lucian-Bernd Săuleanu.

„Consiliul Baroului Dolj a hotărât cu unanimitate de voturi să-şi exprime nemulţumirea cu privire la modificarea Calendarului de evenimente pentru anul 2019, apreciind că membrii Comisiei Permanente trebuie să ţină cont de votul exprimat de Consiliul UNBR în şedinţa din 7-8 decembrie 2018, iar modificarea substanţială a calendarului este nelegală, în condiţiile în care Comisia Permanentă a fost mandatată doar cu stabilirea datei Examenului pentru primirea în profesieDe altfel, calendarul corect şi care reflectă cele votate de Consiliul UNBR este cel comunicat în data de 10 decembrie 2018, cu şedinţe ale Consiliului UNBR în februarie şi aprilie, fiind lăsat loc liber (puncte de suspensie) doar în dreptul examenului de primire.

În măsura în care nu se revine la calendarul votat de Consiliul UNBR, apreciem că sunt încălcate dispoziţiile art.65 alin. (1), lit. a) din Legea nr.51/1995, care stabilesc calitatea acestuia de organ reprezentativ şi deliberativ al barourilor din România şi sunt diminuate rolul şi atribuţiile legale ale acestui organ.

În acest context, pentru identificarea unei soluţii legale şi statutare, vă solicităm să ne comunicaţi atât înregistrarea audio a şedinţei din 7-8 decembrie 2018, Procesul-verbal, dar şi Nota de fundamentare şi celelalte acte care au stat la baza modificării dispuse de Comisia Permanentă.

Apreciem că membrii Comisiei Permanente şi Preşedintele UNBR trebuie să trateze cu maximă seriozitate solicitarea noastră, întrucât ignorarea votului exprimat în cadrul Consiliului UNBR este de natură a eroda încrederea la nivelul organelor centrale de conducere ale profesiei şi crearea unui sentiment că voinţa decanilor şi a celorlalţi reprezentanţi ai barourilor este irelevantă.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică